Evil Empire е един от най-старите и известни руски отбори за

...
Evil Empire е един от най-старите и известни
руски отбори за
Коментари Харесай

Flanker F – първият руски хиперкар - видео

Evil Empire е един от най-старите и известни руски тимове за дрифт. Той е основан в Санкт-Петербург и с помощта на пилота си Сергей Кабаргин, екипът съумя да представи няколко забавни плана за преработка на коли в машини за дрифт-състезания. Последният им план, обаче, издига състава на DD Kaba на ново, далеч по-високо и качествено равнище – създадоха първият съветски хиперавтомобил.

Кабаргин и хората му бяха наясно какво искат и съумяха за рекордно къс период – за единствено 12 месеца, да трансфорат плана си в действителен автомобил. Проектирането на машината е било извънредно компютърно във тип на 3Д модел, което е разрешило да премерят точно всичките й детайли, още преди действителното им основаване.

Всички елементи на купето са направени от композитни материали - въглерод за интериора и карбон-кевлар за екстериора, където е било нужно да се постигне по-висока издръжливост. В последна сметка машината е била събрана от единствено 100 елементи. Основният й цвят е оранжев, само че някои места са оставили карбонът в оригиналния му тип.



Индивидуализацията намира място и при изработката на джантите – начело с размер 20×9.5, откъм гърба 20×12. При внимателно заглеждане в тях могат да се видят логата ddKaba, щамповани на джантите.

Двигателят е развъртян въз основата на блока RHS (Racing Head Service). Алуминиевият LS V8 блок с ходов размер 7.6-литра е с цилиндрови глави на Mast Motorsport и смукателни колекторит от Plazmaman Pro Series. След сглобяването му силовият елемент е бил изпратен за настройване в Москва от компанията GoshaTurboTech (GTT), където са съумели да го форсират до оптималната мощ от 640 к.с. и да реализират оптимален въртящ момент от 760 Нм.

Цялата тази мощност се поема от трансмисията, в която влизат диференциал Winters Performance и компоненти на кутията Samsonas Motorsport. В окачването са употребявани уникални елементи, развити от Кабаргин в разработките си на дрифт-модификации, сред които койловъри Kenetica Suspension. Спирачките са Wilwood 6-бутални начело и 2-бутални откъм гърба.

Интересен миг е обвързван с избора на името – след допитване в YouTube канала на DD Kaba е израно името Flanker-F, което е кодовото название на НАТО за експерименталния руски изтребител на КБ Сухой - СУ-37.



Техническа характерност на Flanker F:
Купе от хибрид на въглерод и кевлар, двигател NA/V8 RHS427 ( ECU Link), изпускателна система титан/инканел, трансмисия подредена, 5-степена Samsonas, диференциал Winters QRC, задвижване DriveShaftShop. Окачване на компанията HGK от алуминий, стойки Nitron 3way, педален възел Tilton 600 series, охладителна система пренесена откъм гърба за по-добро разпределение на масите. Спирчана система Wilwood – 6-бутална начело, в задния контур са инсталирани два дбубутални супорта с цел да се разделят спирачния педал и ръчната спирачка. Горивна система Aeromotive. Джанти HRE 593RS начело 9J x R18, отзад 10J x R18r. Карбонови седалки Tillet, предпазни колани TRS 6-точкови, приборно табло Motec.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР