Евгений Михайлов, кинорежисьор:Никога не съм си представял, че толкова много

...
Евгений Михайлов, кинорежисьор:Никога не съм си представял, че толкова много
Коментари Харесай

Анализатори за резултата в София: Соц либерали срещу ком социалисти, а десните вкъщи

Евгений Михайлов, кинорежисьор:
Никога не съм си представял, че толкоз доста " демократи " ще се радват на успеха на Държавна сигурност и Българска комунистическа партия в синя София.
Ех, " Минало (не)свършено`!

Цветанка Андреева, политолог:
Погледнато от дясно, резултатът в София е цялостна злополука. Разцепени десни гласове изпратиха на балотаж розовият Терзиев против алената Григорова.
Соц либерали против ком социалисти, а десните у дома.

Огнян Минчев, политолог:
Изключително забавен резултат в София! Балотаж сред Терзиев и Григорова. Новата демократична левица против остарялата комунистическа левица, само че придобила ново " дихание " - персоналната харизма и ляв радикализъм на Ваня Григорова. Предпочитам да не встъпвам в схоластични разногласия с тези, които към момента назовават ПП-ДБ " десница ". Принадлежността им към пазарния демократизъм не ги прави " десни ". Първо, тъй като от 30 години насам неолибералният глобализъм се приема както от ляво - социаллиберално, по този начин и от десницата. Второ, тъй като с изключение на пазарния демократизъм, в ПП-ДБ няма нищо друго, което може да ги дефинира като " десни " - споделят отчетливо ляволиберални/ постлиберални обществени полезности, безотносителни са към национализма и така нататък

След издигането на Васил Терзиев за претендент кмет на София, последните значими групи на синята десница се отделиха от Демократична България и поддържаха Вили Лилков за кмет. Докато остарялата и новата левица се състезават за кметството на София, в десния център - и в столицата, и в страната - също назряват промени. ГЕРБ - народняшкият дясноцентристки план, ще срещне конкуренция от страна на сплотяващата се нова синя десница - за първи път от много години насам еманципирала се от социаллибералната доминация във обединения като Реформаторския блок, Демократична България и така нататък Тази нова синя десница би могла да се опита да маргинализира оперетъчните " патриоти " и " възрожденци ", и да отстоява една по-интелигентна и европейска версия на отбрана на българския народен интерес.

Калина Андролова, журнаалист:
Тежка алтернатива настана за Държавна сигурност и Българска социалистическа партия! За Терзиев или за Ваня да гласоподават на балотажа?! Синдикалистката против капиталиста. Това същинска класова борба ли ще бъде?! Или да го определим като сценичен конфронтация с общ произход. Всички коне и кобили са наши. И лачените обувки, и терлиците.

Константин Мишев, публицист:
Спрете офанзивите против Вили Лилков. Благодарение на него ПП-ДБ не победиха на първия тур.
Това е истината.
А за продажбата на София и едноличното издигане на Хекимян... ами сърдете се на Бойко Борисов.
Имаше ли договорка да бъде дадена София на розовите? Вече нямам никакви подозрения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР