Евгений Косгоров, 38-годишен от Краснодар, напусна Русия през юни 2022

...
Евгений Косгоров, 38-годишен от Краснодар, напусна Русия през юни 2022
Коментари Харесай

„Вече нямам държава“: Антивоенните руснаци, които избягаха, едва ли ще се върнат

Евгений Косгоров, 38-годишен от Краснодар, напусна Русия през юни 2022 година със брачната половинка си и едномесечен наследник в ръцете му.

След нашествието в Украйна той гледа на родината си като на злодейска страна, длъжна да следва пътя на нацистка Германия, страна без бъдеще и страна, с която не желае да има нищо общо.

Но даже в Тбилиси, столицата на Грузия и осиновения му дом, Русия продължаваше да го преследва. Неговият паспорт и език го разпознават като жител на държава-агресор – някой, който избира да напусне, в сравнение с да се изправи против държавното управление. Той също по този начин е бил обсъждан като човек, който не е реагирал, когато Русия се е превръщала в страната, която е в този момент.

„ Прекрасно разбирам всеобщата ненавист към руснаците и към всичко съветско. Приемам и разбирам това, тъй като това, което Русия прави, е неверно “, сподели Косгоров пред Al Jazeera. „ Всеки път, когато желая да кажа, че е мъчно за руснаците, които си потеглиха, нещо вътре в мен стачкува, тъй като на украинцит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР