Евгений КъневРазправата с шефа на Сметната палата - много достоен

...
Евгений КъневРазправата с шефа на Сметната палата - много достоен
Коментари Харесай

Трите кита на Прехода си подадоха ръка, за да спасят системата на олигархичния капитализъм

Евгений Кънев

Разправата с шефа на Сметната палата - доста заслужен човек, който с горделивост мога да нарека другар - просто завърши този парламент, както и го стартира. 
Лицата на плановете на БКП/ДС - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ - трите кита на Прехода - си подадоха ръка да спасят дружно системата на олигархичен капитализъм, наложена ни от Русия по неин облик и сходство, т.е нещо като Малая Россия. 

Апропо, исторически по този начин са били наричани земи в днешна Украйна към Запорожието в границите на Руската империя. А за България съветските владетели след 1878 г постоянно са намирали най-малко толкоз причини да я причисляват към съветския мир, колкото и за Украйна. С всички следващи специфики за нашата самостоятелност и суверинитет до ден сегашен.

С рухването на маските в маскарада на инженерите на Прехода всяка от трите партии ще търси своето оцеляване. Захвърлили към този момент без срам своите идеологически доспехи, в този към този момент формален съюз:

- ГЕРБ ще търси оцеляване и разчупване на тоталната изолираност на водача си, не запомнил за рисковите комунисти; 
- Движение за права и свободи - оцеляване на властовите си лостове, с цел да преживеят Магнитски; 
- Българска социалистическа партия - оцеляване на самата партия, за което захвърлят към този момент ненужната антикорупционна изразителност, с цел да разчитат на корупционерите.

Започнала като “хартиена ”, де факто прокремълската коалиция ще се изправи против достоверна евроатлантическа коалиция на ПП-ДБ-Плюс.

Всъщност, брандирането й като “евроатлантическа ” ще е неточност, тъй като че са евроатлантици още дълго ще бъде търсена легитимация на ГЕРБ и Движение за права и свободи, и няма да е надеждна основа за необятно обединяване против статуквото.

Много по-лесни за усещане дихотомии в брандирането ще са:

Миналото против Бъдещето

Мафията против Народа

Вехтото против Новото

Престъпността против Почтеността

Мрака против Светлината и така нататък

Кои - съгласно мен - могат да бъдат привлечени в обединението?

Един единствен аршин - да са потвърдили и построили различим бранд с делата си, че са се борили за промяна на системата. Може би “Спаси София ”, БОЕЦ, ”Правосъдие за всеки ”, “Ние идваме ”, локални сдружения, сполучливо отстоявали дела.

Това ще са вторите парламентарни избори след първите от 1990 г с толкоз явен избор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР