Евгени Карамитев се размина с условна присъда след като счупи

...
Евгени Карамитев се размина с условна присъда след като счупи
Коментари Харесай

Мъж, разбил челюстта на майка си, се отърва с условна присъда

Евгени Карамитев се размина с условна присъда откакто счупи челюстта на личната си майка. 55-годишният мъж застана пред Районния съд под тепетата за това, че на 28 ноември предходната година, в жилище в Пловдив е предизвикал на майка си междинна телесна щета, изразяваща се в „ двустранно строшаване на долната челюст “, с което е осъществен медико – биологичния симптом „ строшаване на челюст “, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение.
Прочетете още
Веднага по-късно той е бил арестуван за 72 часа и освободен с мярка за неотклонение „ подписка ” и възбрана за овакантяване рамките на страната. Жената е умряла половин месец след случая. След погребението тялото е било ексхумирано, с цел да му се направи тройна правосъдно - здравна експертиза. Причината – да се даде отговор на въпроса дали съществува причинно-следствена връзка сред гибелта на дамата и нанесената ѝ междинна телесна щета.

Прокурор Маргарита Калоянова изясни, че в случай че се беше потвърдила такава връзка, делото е щяло да се трансферира по подготвеност на Окръжна прокуратура-Пловдив и обвиняването да бъде преквалифицирано. Заключенията на движимостите лица обаче са, че връзка сред физическото принуждение и кончината на дамата не съществува. Според заключението на специалистите майката на Евгени е умряла в резултат на двустранна пневмония и онкологично заболяване. Второто е станало причина за тежкото протичане на заболяването и бавното възобновяване на дамата.

Делото против Евгени Карамитев мина със подписване на съглашение сред обвинения и държавното обвиняване. 55-годишният мъж призна напълно виновността си и се контракти за условна присъда от 1 година и 2 месеца, отсрочена във времето с изпитателен период от 4 години. Той би трябвало да заплати и разходи по делото в размер на 3961 лева

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР