Евертън се наложи над Арсенал с минималното 1:0 у дома

...
Евертън се наложи над Арсенал с минималното 1:0 у дома
Коментари Харесай

Вдъхновен Евертън спъна Арсенал в дебюта на Шон Дайш

Евертън се наложи над Арсенал с минималното 1:0 вкъщи в среща от 22-ия кръг на британската Висша лига. На " Гудисън Парк " " карамелите " взеха скъп триумф в борбата за оцеляване в дебюта на новия управител на отбора Шон Дайш и сложиха " кол в колелото " на Арсенал в битката на " топчиите " за купата .
Шон Дайш (л) дебютира с триумф отпред на " карамелите ".
Преди първия съдийски сигнал, почитатели на Евертън стачкуваха против клубното управление, което не бе на трибуните на стадиона за мача с лидера в подреждането. Началото бе по-добро за домакините, които подкрепяни от мощните викания на правилните си ентусиасти, играеха въодушевено и пресираха противника, непозволявайки му да разгърне играта си. Арсенал рядко стигаше до рискове пред вратата на Джордан Пикфорд, като най-хубавата обстановка се откри пред Еди Нкетия, само че ударът му мина в навън. От другата страна, Абдулай Дукуре и Доминик Калвърт-Люин имаха опция да стрелят с глава, само че настрана, а най-хубавият късмет пред Аарън Рамсдейл бе пред Калвърт-Люин, който се размина на косъм с това да засече остро подаване по земя на Амаду Онана.

След паузата мениджърът на гостите Микел Артета опита да промени нещата в своя изгода, само че вкарването в игра на Леандро Тросар и привлечения в края на миналия трансферен прозорец Жоржиньо не смутиха домакините. След тъкмо час игра " Гудисън Парк " избухна в възторг след точната игра с глава на Джеймс Тарковски, който засече центриране от ъглов удар на Дуайт Макнийл. До края Арсенал по този начин и не съумя да сътвори по-сериозен напън, а чистите голови обстановки пред Пикфорд не бяха задоволително, с цел да могат Артета и компания да отвърнат на предизвикването.

В добавеното време пристрастеностите взеха връх и Нийл Мопе предизвика в началото Олександър Зинченко, преди украинецът да му отвърне, само че двамата се разминаха единствено с публични предизвестия. В последна сметка, Арсенал не съумя да стигне до тъждество и по този начин позволи едвам второ проваляне от началото на акцията.
Фенове на Евертън проведоха митинг против управлението преди мача с Арсенал.
За последно лондончани изгубиха гостуването си на Манчестър Юнайтед преди тъкмо половин година - на 4 септември, с 1:3. " Артилеристите " остават на върха в класирането с 50 точки, на пет пред втория Манчестър Сити, само че на следващия ден първенците могат да съкратят в допълнение разликата до първото място при триумф в гостуването на Тотнъм. " Гражданите " ще имат мач повече от Арсенал. Евертън потегли по желан метод под управлението на Дайш, като изплува от зоната на изпадащите и към този момент има 18 пункта, на една пред Уулвърхемптън и Борнемут, които занапред имат да играят своите срещи, и с еднакъв актив с Уест Хем, Лийдс и Лестър. За " карамелите " следва градско дерби с Ливърпул на " Анфийлд ", до момента в който Арсенал приема Брентфорд. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР