Евентуалното наказание на Нотингам Форест за нарушаване на финансовите правила

...
Евентуалното наказание на Нотингам Форест за нарушаване на финансовите правила
Коментари Харесай

Наказанието на Нотингам трябва да излезе в понеделник

Евентуалното наказване на Нотингам Форест за нарушение на финансовите правила на Висшата Лига би трябвало да бъде оповестено евентуално в понеделник. „ Червено-белите “ са изправени пред вероятно лишаване на точки, откакто през януари дружно с Евертън бяха упрекнати в нарушение на разпоредбите за ръководство на приходите и разноските в докладите си до 2022-23 година

Според информациите чуването е било на 7 и 8 март. Правилата на Висшата лига гласят, че комисията би трябвало да " даде решението си, дружно с писмени претекстове, в границите на една седмица след привършване на чуването ". През ноември на Евертън бяха отнети 10 точки. В следствие бяха понижени на 6 след обжалването.

Клубовете от Висшата лига имат право да инкасират финансови загуби от 105 млн. паунда за три сезона - по 35 млн. паунда на акция. Но защото Форест прекара две години от интервала на оценяване в Чемпиъншип, оптималната им загуба беше позволена единствено на 61 млн. паунда.

Не е ясно с какъв брой клубът е нарушил наредбите, само че се счита, че Форест, които са наели водещия състезателен юрист Ник Де Марко да ги пази, са основали делото си на продажбата на Бренън Джонсън на Тотнъм през септември.

Имаше оферта към Бренън Джонсън преди 1 юли, която бе на стойност към 30 милиона паунда. Ако тя бе осъществена, тогава Форест нямаше да попадне в листата с вероятно наказване. Но от клуба настояват, че по този начин са щели да бъдат нарушени ползите на тима, тъй като през август цената на играча е била надалеч по-сериозна. И в действителност в края на трансферния прозорец Тотнъм даде 55 милиона евро за играча. От Нотингам Форест настояват, че в случай че са били създали договорката през юни, са щели да нарушат ползите на клуба. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР