Евентуални претенции на Русия и западни банки срещу чуждестранния депозитар

...
Евентуални претенции на Русия и западни банки срещу чуждестранния депозитар
Коментари Харесай

Източник от ЕС: Възможна е световна финансова криза при евентуални руски искове срещу Euroclear

Евентуални искания на Русия и западни банки против задграничния депозитар Euroclear, в случай че бъдат задоволени, може да доведат до международна финансова рецесия, оповестява Reuters, като се базира на почитан чиновник на Европейски Съюз. Според организацията и източникът ѝ,  Euroclear ще бъде изправен пред огромен брой правосъдни каузи, в случай че Западът трансферира замразените активи на Русия в Украйна.

Служителят е уверен, че Банката на Русия евентуално ще конфискува 33-те милиарда евро, благосъстоятелност на Euroclear, които се съхраняват в съветския Национален сетълмент депозитар. Русия може също по този начин да изиска от съда конфискуване на средства от Euroclear в трезори за скъпи бумаги в Хонконг и Дубай, споделя източникът. Той също по този начин позволява нови искове от западни банки, изгубили парите си, вложени в Руската федерация.

„ Това е механизмът, посредством който Euroclear може да бъде изцяло унищожен “, споделя източникът на Ройтерс. Ако Euroclear остане без капитал, белгийската централна банка ще би трябвало да отнеме лиценза на депозитаря, което ще докара до световна финансова рецесия, защото Euroclear има активи на стойност 37 трилиона евро, споделя служителят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР