Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София е

...
Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София е
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: ГЕРБ няма да удържи позициите си от последните местни избори, докато БСП ще подобри резултата си

Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София е добре обмислен политически ход, разяснява социологът Кънчо Стойчев в изявление за радио "Фокус ".
Вотът в столицата ще се реши от стотина хиляди софиянци, които нормално не гласоподават. Ако те излязат да гласоподават, за което има възможност да се случи, те ще решат вотът в София, счита социологът. Според него изборите наесен ще покажат главната наклонност, която се следи в последните години – началото на края на партия ГЕРБ.
Според Стойчев ГЕРБ се пробва да промени политиката си след европейските избори, само че несполучливо.
„ След европейските избори стана ясно, че правила в изборния развой в България към този момент няма. Системата на пазаруване на гласове този път беше приложена без позор и прикритие, гласове се купуваха навън, по ярко и това повлия на резултата от изборите. Можем да чакаме още по-грозни подиуми тази есен. Когато вотът е локален, знаем, че даже 50, 100 гласа са от огромно значение. Ще следим в действителност едни доста мръсни избори. Но без значение от това изборите, които ни чакат, ще покажат главната наклонност, която се следи в последните години – начало на завършек на партия ГЕРБ “, сподели той. Социологът предвижда, че ГЕРБ няма да удържи позициите си в мащаба от последните локални избори, до момента в който Българска социалистическа партия е ще усъвършенства резултата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР