Евентуален трети мандат ще бъде връчен от президента на Движението

...
Евентуален трети мандат ще бъде връчен от президента на Движението
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Ако има трети мандат, ще отиде в ДПС

Евентуален трети мандат ще бъде връчен от президента на Движението за права и свободи, счита съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов.

" Ако има трети мандат, ще отиде в Движение за права и свободи. И ще се повтори държавното управление " Беров ", допусна Атанасов по Нова телевизия.

Движение за права и свободи имаха съществено присъединяване в кадруването на проектокабинета на проф. Габровски ", упрекна той ГЕРБ.

" В гласуването за проф. Габровски се видя, че дългогодишно скриваните сътрудници ГЕРБ и Движение за права и свободи, този път бяха дружно ", откри Атанасов.

Той счита, че надали Движение за права и свободи ще предложения Демократична България в кабинет със собствен мандат.

Ако държавно управление на Движение за права и свободи ще бъде формирано без нас, не съм сигурен, че придвижването желае да ръководи с Демократична България.

Атанасов призна, че е било тактическа неточност от страна на " Продължаваме промяната " да откажат да договарят с ГЕРБ. 

Що се отнася до втория мандат, той съобщи, че възможностите не са доста положителни, само че би трябвало да се опита. 

" Има излъчен претендент за министър председател. Днес има среща в Парламента, ще чуем по какъв начин ще бъдат събрани останалите гласове ", разяснява съпредседателят на Демократична България.

" Разчитам на господин Денков, той е един интелигентен човек, мек и диалогичен. Разчитам, че той има проект. България, с цел да се движи напред, би трябвало да се движи от реформаторските сили, а не от реставраторските ", съобщи той.

По мотив отхвърлянето на ветото на президента върху хартиената бюлетина, Атанасов упрекна, че все едно някой прави подготовка за замяна на изборите.

" Около 80% от българите желаят непоклатимост и попречване на политическата рецесия, а не избори. Политиците би трябвало да пренебрегнем някои неща, с цел да може да се сътвори устойчиво държавно управление. В политиката има принцип - поддръжката не се носи на тепсия, тя се търси. Ще обсъдим с сътрудниците взаимно по какъв начин да се подходи по отношение на останалите политически сили ", сподели още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР