Евентуален Брекзит без споразумение би имал катастрофални последствия, предупредиха водещи

...
Евентуален Брекзит без споразумение би имал катастрофални последствия, предупредиха водещи
Коментари Харесай

Брекзит без споразумение би имал катастрофални последствия за автоиндустрията

Евентуален Брекзит без съглашение би имал пагубни последици, предизвестиха водещи европейски автомобилопроизводители, представени от " Асошиейтед прес " и " Ройтерс ". Европейски и национални групи от сектора, в това число английската асоциация на производителите и търговците от автомобилния бранш, предизвестиха, че при положение на Брекзит без съглашение върху колите и микробусите ще бъдат наложени мита и такси съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация, които ще костват на производителите и потребителите 5.7 милиарда евро.

Брекзитът " не е единствено английски проблем ", съобщи Кристиан Пежо, ръководител на френската организация на автомобилопроизводителите. Както изнасящите към Англия, по този начин и произвеждащите коли на нейна територия, " неизбежно ще бъдат наранени отрицателно ".

" Краят на безпрепятствената търговия ще докара до нездравословни последици за модела на деяние на промишлеността ", предизвестява изказването. " Само във Англия, цената на една минута прекъсване на производството се равнява на 54 700 евро ", прибавиха те.

Британската автомобилна промишленост е съвсем напълно благосъстоятелност на задгранични компании и е извънредно уязвима, тъй като зависи от фабрики, благосъстоятелност на немски, френски и японски производители, отбелязва " Ройтерс ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (719)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР