Евелин Банев, по прякор Брендо, е бил задържан в Украйна.

...
Евелин Банев, по прякор Брендо, е бил задържан в Украйна.
Коментари Харесай

Задържаха митичното страшилище Брендо като наркотрафикант кокошкар в Украйна!

Евелин Банев, по прякор Брендо, е бил арестуван в Украйна. Това потвърдиха от Министерство на вътрешните работи и от Външното ни министерство за NOVA. Банев беше разгласен за интернационално търсене поради три ефикасни присъди у нас, в Румъния и Италия за пране на пари и трафик на опиати. Той ще остане 20 дни в ареста там, след което българската прокуратура има право да изиска екстрaдицията му у нас.

Евелин Банев е бил арестуван на 6-ти септември на паркинг покрай къща, в която се е укривал.

„ 55-годишният чужденец е бил част от незаконна група, която освен е правила закононарушения, само че се е занимавала и с пране на пари и трафик на опиати на територията на Европейския съюз. На територията на Украйна той е обитавал с подправено име с подправени документи. Живял е в частна къща чартърен покрай Киев”, уточни Наталия Калиновска - представител на отдела за стратегически следствия на Националната полиция на Украйна

От отдела за стратегически следствия в Киев претърсили парцела. Била открита лаборатория за опиати и насаждения от канабис.

„ По този факт проверяващите към този момент са образували наказателно дело, в границите на което ще разпознават всички, които са били свързани с него”, изясни Калиновска.

От Киев неотложно са уведомили Министерството на външните работи у нас за задържането. Брендо ще остане в ареста 20 дни, до 25 септември. Българската прокуратура към този момент е поискала от Украйна екстрадацията на Банев, това заяви за NOVA представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Евелин Банев-Брендо е най-известният “кокаинов крал” у нас. Прозвището му идва от спецакция на Апенините през 2015 година Там има влезнала в действие 20-годишна присъда. Румъния пък го осъди на 10 години за трафик на 50 кг. кокаин. В България бе приет за отговорен за това, че дружно с брат си е взел участие в група за пране на пари от 2002 до 2005 година Дейността си развивали в няколко страни - България, Съединени американски щати, Австрия, Швейцария, Англия. Присъдата е в действие от 26 април 2018 година и СГП неотложно разпореди задържането му. Спрямо Брендо беше наложена и възбрана за овакантяване рамките на страната. След като е открито, че той не обитава на известните адреси и местонахождението му е незнайно, Банев бе разгласен за общодържавно и интернационално търсене.

„ За разлика от други известни фигури от нашия ъндърграунд, Брендо е международна фигура. Изчезването му е предизвикателство за доста непознати служби. Той изчезва през 2018 година Предполагам, че залавянето му не е случайност, а резултат от работа”, разяснява Тихомир Безлов.

За него най-шокиращото е, че въпреки процесите и присъдите в Италия и Румъния, нашата правосъдна система го пуска на независимост. Според него България ще желае неговата екстрадиция, само че това ще създадат и другите две страни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР