Евакуирана е една жена, наводни са къщи в Софийско Хората

...
Евакуирана е една жена, наводни са къщи в Софийско Хората
Коментари Харесай

Безсънна нощ след потопа, пороят събаря стени на къщи

Евакуирана е една жена, наводни са къщи в Софийско

Хората са доста уплашени и не сме спали тази нощ. Това сподели пред бТВ кметът на регион Кремиковци Лилия Донкова. 

Една от къщите е с отнесена стена след потопа, само че за благополучие не е имало хора в нея. 

„ Всичко е неизползваемо, цялото обзавеждане, стените. Мястото го купихме преди известно време, започнахме възобновяване. Обзаведохме всичко, поради това, че нямаме ток, не сме я употребили. Предполагам към метър е била водата. Каквото е останало, е неизползваемо - руини. Не мога да си заградя назад двора, тъй като половината от парцелът ми го няма, реката с бушува “, описа притежателят на потърпевшата къща.

Безсънна е била нощта са хората в Яна, Бухово и Желява. През нощта реката преля и заля къщи и дворове, отнесе и инфраструктура. Няма потърпевши хора.

„ Обикаляхме на всички места по селата, успяхме да почистим това, което беше донесено от планината. Големият проблем е, че мощен дъжд е паднал в самата планина, другояче реката е чистена преди 2 години. Една от строителните тържища в региона отвори в 00:00 ч. и успяхме да напълним пясък в чували и да донесем, с цел да затиснем входовете на къщите “, показа Донкова.

Освен домове и дворове, реката е отнесла улици и цяло кръстовище в село Яна. 

По думите на локалната администрация ще бъде направено всичко допустимо, за справяне с вредите. Част от Желява е и без питейна вода, само че от „ Софийска вода “ са дали обещание, че ще стартират възстановителни действия още през днешния ден.

„ Вчера в 20:20 ч. след подаването на сигнала видяхме, че има заплаха от градушки над регион Бухово. Пратихме екипите и дружно с локалното население успяхме да евакуираме жена от една къща. Успяхме да отбентим мост в центъра на Желява, с цел да има по-голяма проходимост на коритото. Насочихме се към Бухово и Яна. На място пристигнаха три багера, с цел да почистим “, сподели шефът на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ Красимир Димитров. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР