Евакуация бе наредена в три австралийски щата, тъй като поройните

...
Евакуация бе наредена в три австралийски щата, тъй като поройните
Коментари Харесай

Евакуация в три щата в Австралия заради наводненията

Евакуация бе подредена в три австралийски щата, защото поройните дъждове доведоха до огромни наводнения, информира Би Би Си.

На места в страната са паднали превалявания три пъти повече от междинното октомврийско количество единствено за 24 часа. Най-малко 500 къщи са наводнени, един човек е умрял, а различен е в неопределеност, до момента в който бедствието се разпростира.

Широко публикуваните наводнения в цяла Австралия, провокирани от метеорологичните условия на Ла Ниня, убиха повече от 20 души тази година.

Виктория, вторият по население щат в Австралия, беше най-силно обиден тази седмица. На няколко общности е подредено да се изтеглят, в това число някои в столицата на щата Мелбърн.

Губернторът Даниел Андрюс сподели, че броят на наводнените домове " безусловно сигурен, че ще пораства ", като го назова едно от най-лошите наводнения в щата от десетилетия. Това едвам стартира и ще бъде с нас известно време, добави той.

Наводненията заляха пътища, постановиха затваряне на учебни заведения и прекъснаха тока на 3000 семейства и предприятия. През идните седмици се предвиждат още дъждове, което ще натовари към този момент набъбналите реки и наситената почва.

В Тасмания няколко реки предизвикаха наводнения, откакто до 400 мм дъжд падна в някои региони за един ден. В Нов Южен Уелс бяха евакуирани 600 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР