Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха всички оценки

...
Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха всички оценки
Коментари Харесай

Пълен триумф за българските гимнастички на турнира в Марбея

Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха всички оценки Пълен триумф за българските гимнастички на шампионата от веригата Гран При в испанския град Марбея, откогато Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха всички оценки, написа gong.bg.

Брезалиева изигра най-стабилно всичките си съчетания и завоюва златния медал в многобоя със сбор от 124.050 точки. Втора се класира Боряна Калейн със 119.080, а бронзовото отличие взе Стилияна Николова със 118.350 точки. Композициите на българките са комплицирани, съобразени с новия правилник и е търсено съзнателно от треньорския щаб всяка една да бъде показана в присъщия си род и съществуване на килима.

" Триумф за българската художествена гимнастика на Гран При в Марбея, Испания! Златен, сребърен и бронзов медал в многобоя! Ева Брезалиева стана първенец с много смела, артистична и умна игра! Боряна Калейн е втора. Допусна грешки, единствено че съумя да покаже огромния потенциал на композициите си. Стиляна Николова е трета. Тя също разреши грешки, единствено че композициите и са много комплицирани и изискват много работа. Знам, че ще се оправи ", написа Илиана Раева във Facebook.

На финалите през днешния ден Ева Брезалиева ще играе на всичките четири уреда, Стилияна Николова на три финала (обръч, топка и бухалки), а Боряна Калейн е финалистка на лента.

На обръч Брезалиева влиза с най-висока оценка 32.300 точки, която е и най-високата изобщо на шампионата, а Стилияна Николова е с втора по мощност 31.350.

На топка още един път Брезалиева е с първа оценка 30.850, а Стилияна Николова има 29.400 точки. На бухалки Николова се класира с най-висока оценка на уреда - 31.600, а Брезалиева в с втора по мощност 30.950 точки.

На лента най-високата оценка получи Боряна Калейн 31.500, а Ева Брезалиева влезе във финала с втора - 29.950 точки.

Ансамбълът на България за дами в състав Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова показа композицията си с пет обръча, тъй като в Марбея няма състезание.

Днес предстоят финалите на обособените уреди при дамите, интернационалния шампионат " Андалусия къп " за девойки с присъединение на Елвира Краснобаева и Дара Стоянова, а тим дами ще сподели композицията си с три ленти и две топки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР