Eurostar разширява европейските си маршрути чрез сливане с белгийския оператор

...
Eurostar разширява европейските си маршрути чрез сливане с белгийския оператор
Коментари Харесай

Високоскоростни влакове свързват Великобритания с четири европейски страни

Eurostar уголемява европейските си направления посредством обединение с белгийския оператор Thalys, с цел да предложи по-всеобхватна високоскоростна железопътна мрежа, която ще свърже Обединеното кралство с Германия, Холандия и Белгия, както и ще усъвършенства връзките с Франция.

Въпреки че проектите за обединение бяха оповестени за първи път през октомври 2019 година, те бяха арестувани поради спада в железопътния превоз по време на пандемията.

Сега Европейската комисия утвърди договорката, потвърждавайки новината във вторник.

Известен като „ Проект за зелена скорост “, проектът е подсилен от френската държавна железопътна компания SNCF и Националната железопътна компания на Белгия, като и двете имат дялове в Eurostar и Thalys.

Това е част от по-широките проекти на Европейски Съюз за увеличение на мрежата за пътешестване с високоскоростни влакове, насърчавайки жп превоза като екологична опция на летенето, напомня Independent.

Софи Дютордоар, основен изпълнителен шеф на белгийската железопътна компания SNCB и ръководител на борда на Thalys, споделя пред Euronews: „ Този ​​проект за обединение се основава на твърдото разбиране, че влаковете са най-устойчивият, бърз, ефикасен и най-безопасният метод за пътешестване в Европа – през днешния ден повече отвсякога.”

Сливането значи, че услугата Eurostar ще бъде разширена в допълнение в Белгия и Холандия, както и ще свързва Обединеното кралство с Германия с високоскоростни влакове.

В момента Eurostar прави високоскоростни услуги от Лондон до Париж, Брюксел, Лил, Амстердам и Ротердам през тунела под Ламанша. Но през идващите години пасажерите могат да чакат високоскоростни връзки от Лондон до Кьолн, Германия – за към пет часа и половина, както и до актуалните дестинации на Thalys Дюселдорф, Есен, Аахен и Дортмунд.

Директните влакове до Бордо, Антверпен и Лиеж също могат да станат действителност.

През 2019 година основният изпълнителен шеф на Eurostar Майк Купър споделя: „ Акционерите на Eurostar оповестиха упоритостта си да обединят Eurostar и Thalys - френско-белгийския железопътен оператор, с цел да основат единна европейска високоскоростна железопътна компания.

Това е вълнуващо развиване за нашите клиенти, защото ще ни разреши да предложим разширена мрежа, нараснала съгласуваност и периодичност на услугите, както и автопарк, работещ с възобновима сила. Като обединим напъните си с Thalys, ние ще можем да разтеглим обсега си и в това време да предоставим мощен отговор на изменението на климата и възходящото търсене на устойчиви пътувания. "

Планът следва дълготрайните, амбициозни планове на Зелената партия на Германия за цялостна мрежа от нощни влакове, които биха свързали Обединеното кралство с дестинации, като Барселона, Париж, Копенхаген и Стокхолм.

Тя ще включва към 40 спални услуги, работещи на целия континент, като маршрутите ще се простират чак до Единбург, Глазгоу и Бирмингам, както и до Лондон. Тя е част от по-широка наклонност за създаване на нови спални жп услуги за възстановяване на нисковъглеродните трансконтинентални пътувания.

Междувременно, холандско-белгийският European Sleeper възнамерява да започва маршрут през 2022 година, който потегля от Брюксел и минава през Антверпен, Амстердам, Берлин и Дрезден, преди да дойде в Прага.

Първоначално билетите трябваше да бъдат пуснати в продажба през април, като цените към момента не са оповестени, само че в изказване на уеб страницата на компанията се споделя, че датата на пускане и продажбата на билети към момента следва да бъдат доказани.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР