Ето така изглежда глобалното затопляне – с тези думи телевизионен

...
Ето така изглежда глобалното затопляне – с тези думи телевизионен
Коментари Харесай

Учени показаха как ще изглежда глобалното затопляне

„ Ето по този начин наподобява световното стопляне ” – с тези думи ефирен екип сподели скрийншот от последната си експедиция, на който се вижда умираща от апетит полярна мечка.

Мечката е извънредно слаба, като козината ѝ виси от тялото и животното влачи задните си крайници. Тя е била видяна на островите Бафин край Канада, написа Пик.

Един от операторите описа пред „ Нешънъл Джиографик ” конфликта им с умиращото животно. „ Стояхме там и плачехме. Снимахме и сълзи се стичаха по бузите ни ”, споделя мъжът.

 

Екипът е желал да се намеси, само че не са разполагали с подобаваща храна за животното, нито с револвер с упояващи стрели, с цел да я приспят. Затова решили да продължат да снимат, „ с цел да не почине на вятъра ” бялата мечка.

 



„ Когато учените споделят, че мечките са изчезващ тип, желая хората да знаят по какъв начин наподобява това. Мечките ще умрат от апетит. Така наподобява умираща от апетит мечка ”, споделя операторът.

Заради световното стопляне и топенето на полярните ледове, естествената среда на белите полярни мечки изчезва. Те се изхранват с лов на тюлени, само че с отдръпването на ледовете храната им изчезва.

В миналогодишно проучване на Европейския геонаучен съюз топенето на полярните шапки е посочено като водеща опасност за полярните мечки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР