Ето полезен списък на това какво означават някои от нещата,

...
Ето полезен списък на това какво означават някои от нещата,
Коментари Харесай

Какво означават ключови термини в есенния отчет - фискален запас, прагове за данък върху дохода и много други

Ето потребен лист на това какво значат някои от нещата, за които господин Хънт ще приказва.

Фискален запас < /p>

Фискалната независимост е сумата, с която държавното управление може да усили разноските или да понижи налозите, без да нарушава личните си фискални правила – в този случай националният дълг да спадне като % от националния дълг в границите на пет години.

Фискалните благоприятни условия на това държавно управление се правят оценка като ниски.

Това значи, че няма доста благоприятни условия за маневриране за господин Хънт и да направи радикални данъчни промени или да разгласи припадък на огромни разноски.

Есенно изказване: Гражданите имат „ обвързване “ да работят, споделя министър – до момента в който се задава разлюляване на компенсациите

Прагове на налога върху прихода

Праговете на налога върху прихода са равнището на прихода, при което хората стартират да заплащат налог - или стартират да заплащат по-високи данъчни ставки, и ето по какъв начин наподобяват сега:

Фискално противодействие

Фискално закъснение се получава, когато заплатите се повишават, само че данъчните прагове не - което кара хората да заплащат повече налози.

Ние в Обединеното кралство се сблъскахме с това, тъй като канцлерът замрази праговете за налог върху приходите до 2028 година в последното си есенно изказване ( той в действителност понижи прага за хората с най-високи доходи).

Увеличаването на данъчните прагове, с цел да се отхвърли фискалното противодействие, би коствало на Министерството на финансите доста загуба на данъчни доходи, само че би означавало, че хората с приходи фактически усещат изгодата от нарастването на заплатите в посред рецесията на разноските за живот.

Данъчна тежест

Най-просто казано, данъчната тежест е мярка за тежестта на налога върху популацията на дадена страна.

Въпреки че данъчното задължение на Обединеното кралство стои сносно спрямо огромна част от Европа, то се е повишило внезапно - като данъчните доходи през тази финансова година като дял от брутния вътрешен артикул се предвиждат да доближат 37%, по отношение на към 33% преди пандемията и най-високата от 1948 година

Данък добавена стойност

Данъкът върху добавената стойност (ДДС) е налог, плащан върху множеството артикули и услуги, продавани в Обединеното кралство и по света. Има три ставки на Данък добавена стойност в Обединеното кралство - общоприета (20%), понижена (5%) и нулева ставка (0%).

Плащате общоприета ставка за главно всичко - в случай че държавното управление не реши належащо е да се понижи или отстрани данъкът, с цел да се насърчат повече разноски за него, като да вземем за пример детски столчета за кола, с цел да се подтикват родителите да ги купуват.

Могат ли данъчните облекчения на торите да трансформират социологическите изследвания?

Данък върху наследството

Данъкът върху наследството е налог върху нечие „ имение “, когато той почине – т.е. налог върху всевъзможни пари, притежания или благосъстоятелност, оставени след себе си.

Няма налог в случай че оставите имуществото си на вашия брачен партньор или цивилен сътрудник, или освободена благотворителна организация или група.

Данъкът сега се начислява на 40% - само че единствено върху частта от имуществото, която е оценена над £325 000. Например, в случай че имуществото на някого коства £400 000, когато той почине, тогава £75 000 от това имущество ще бъдат обложени с налог 40% (£33 750 общ данък).

Прагът се усилва до £500 000, в случай че преминете имущество към директни потомци и се придвижва за двойки – което значи, че взаимното имущество се полза с предел от £1 милион, откакто и двамата родители или полагащите грижи умрат.

Като се има поради, че се счита, че визира единствено към 4% от смъртните случаи, има в Уестминстър има опасения, че намаляването на налога върху наследството може да се преглежда като подарък за богатите по време на рецесията с разноските за живот, макар че намаляването му би било известно измежду дясната Консервативна партия и измежду някои от нейните гласоподаватели.

Някои коментатори показаха обстоятелството, че господин Сунак и фамилията му евентуално ще се възползват от намаляването или премахването на налога върху наследството, защото техните парцели се правят оценка на много над прага.

Корпоративен налог

Повечето предприятия би трябвало да заплащат корпоративен налог върху облагите от търговия, вложенията и продажбата на активи над тяхната себестойност.

Канцлерът го увеличи от 19% на 25% предходната година за компании с над £250 000 в облагите в есенното му изказване.

Увеличението беше оповестено за първи път през 2021 година (когато господин Сунак беше канцлер) и беше анулирано от Лиз Тръс и нейния канцлер Куаси Квартенг. Г-жа Тръс тогава и го вкара още веднъж след.

Прочетете повече:
Есенно изказване 2023 година: Колко е часът?

Данък върху финансовата облага < /p>

Данъкът върху финансовите облаги е налог върху облагата, когато продавате актив, чиято стойност е увеличена - да вземем за пример акции и вложения или благосъстоятелност, която не е вашият главен дом.

Ето по какъв начин работи въз основа на това какъв брой печелите:

Мито за алкохол

Митото е налог върху - познахте - алкохола.

Колкото по-висок е алкохолът на размер (ABV), толкоз по-висока е митническата ставка, макар че митото за наливните артикули е понижено, с цел да насърчи кръчмите да понижат цените на халбите - можете да разгледате тази таблица по-долу, с цел да видите по какъв начин наподобява това на процедура:

Канцлерът взе решение да промени митата по-рано тази година - по-високи за спиртни питиета и по-ниски за наливна бира и сайдер. Редица отчети допускат, че тези промени костват на Министерството на финансите.

Щракнете, с цел да се абонирате за Politics в Jack and Sam's, където и да получавате своите подкасти

Национално обезпечаване

Национално застраховка (NI) е заплатен налог, който ви квалифицира за избрани компенсации - като държавна пенсия, майчинство или надбавка за търсещи работа.

Вие не плащате никакъв NI върху първите £12 571, които печелите всяка година, само че незабавно щом преминете този предел, ще бъдете таксувани с 12% върху приходите до £50 271 и 2% върху всичко, което вършиме над това.

Има необятно публикувани известия, че канцлерът е обмисля понижаване на вноските за клас 4 NI за независимо заетите лица - сега на 9% за облаги сред £12 570 и £50 270.

Може ли канцлерът да разсее мрака? Гледайте предаването онлайн по Sky News на есенното изказване от 11 сутринта в сряда

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР