Ето няколко съвета как да започнете сутринта си по здравословен

...
Ето няколко съвета как да започнете сутринта си по здравословен
Коментари Харесай

Правете тези 7 неща сутрин и денят ви винаги ще тръгва с добро настроение

Ето няколко съвета по какъв начин да започнете сутринта си по здравословен метод, който ви кара да се чувствате енергични и подготвени за деня си.

Събудете се естествено

Добре е да заспите с щори или пердета отворени на половина. По този метод последователно ще се събуждате от изгряващата слънчева светлина и в случай че можете да спазвате тази рутина, може да се окажете в положение непрекъснато да ставате заран без будилник.

Упражнение или разпъване

Въпреки че може да наподобява като предизвикателство за някои да се разсънят задоволително рано, с цел да имат време за здравословно утринно тичане или каране на колело, упражненията скоро откакто се разсъните могат да ви оказват помощ да подобрите концентрацията, силата и настроението си през целия ден.

Друг трик за унищожаване на ранната утринна отмалялост, в случай че нямате време за извършения, е да прекарате известно време в разпъване скоро откакто се разсъните. Това кара кръвта да тече към ръцете и краката ви и може да ви помогне да се почувствате енергични при започване на деня.

Първо вода, второ кофеин

Чаша кафе е първото нещо, което доста от нас пият заран. Когато ви следва претрупан ден, може да бъде доста елементарно да се разсеете и да пиете единствено кафе до следобяд. Уверете се, че се грижите за здравето си, преди да започнете да цялостните тялото си с питиета. Дори сокът, содата или други сладки питиета не са добър сурогат на водата. Започнете сутринта си с огромна чаша вода, преди да си налеете чаша кафе. 

Избягвайте да натискате бутона за отсрочване

Натискането на бутона за отсрочване в действителност се оказа по -скоро нездравословно, в сравнение с потребно, защото тези няколко минути сън не ви обезпечават качествена възстановителна отмора. Това може да ви направи по-грозни заран и да попречи на желанието на тялото ви да се разсънва едновременно всеки ден. 

Яжте закуска

Това е най -важното хранене за деня!  Започнете деня си с обичайно хранене, комбиниращо протеини, пълнозърнести храни и здравословни мазнини. В идеалния случай би трябвало да отделите време за нещо като пълнозърнест тост с фъстъчено масло и банан, плодове и кисело мляко. И в случай че в действителност желаете да извършите специфична сутринта, прибавете малко зеленчуци към омлета.

Минимизирайте утринните стресори

Ограничете количеството решения, които би трябвало да вземете, преди да тръгнете за работа. Приготвянето на тоалета ви предходната вечер е положително начало, както и подреждането на всичко към вашето място, което може да се почувствате принудени да почистите на идната заран. 

Ограничете електрониката

Изкушаващо е да започнете деня си, като отворите преносимия компютър си, само че инспекцията на имейла ви, Фейсбук или новините са всички действия, които могат несъзнателно да ви попречат на сутринта, а след това и на останалата част от деня. Вместо това пробвайте  писане в дневник за 10 минути или слушане на вдъхновяваща музика.

Спете умерено

Направете стаята си релаксиращо пространство.

Ограничете електрониката преди лягане.

Направете нещо релаксиращо преди лягане – четене, музика.

И най-после, пробвайте се да заспивате и да се събуждате едновременно всеки ден. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР