Ето кои са проектите, които цялостно ще променят визията на

...
Ето кои са проектите, които цялостно ще променят визията на
Коментари Харесай

Строителството на инфраструктура в община Несебър, заложено в мандат 2019-2023, продължава

Ето кои са плановете, които изцяло ще трансформират визията на общината

Продължава реализирането на плановете на Община за инфраструктурно обновяване и основаване на качествена и модерна среда на живот за жителите на всички обитаеми места. Обектите, по които се работи, са заложени в мандат 2019-2023 и са част от строителната стратегия на общината.

В момента се прави реорганизация на парковото пространство и детската площадка против северния вход на СУ „ Любен Каравелов “. Обектът се извършва съгласно времевия проект, заложен от общината. Вече са инсталирани нови уреди – катерушки, пързалки и други Общината е в подготвеност за начало на действия по главен ремонт на още една детска и на две спортни площадки в Новия Несебър. Ще бъдат сменени спортните и детски уреди и ще се положат нови ударопоглъщащи настилки.

В Стария Несебър продължава ремонтът на постройката на етнографския музей по план „ Ревитализирани пространства в международната културна полезност Старинен град Несебър – Етнографски музей “ с финансиращ орган: Оперативна стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “.

В рамките на плана ще бъде доставена модерна мултимедийна техника и ще се провежда нова непрекъсната етнографска галерия. Преди дни завърши монтажът на крайпътни осветителните стълбове в региона от Куру дере до първите къщи на с. Кошарица. Така общинският път с комбинирана алея за велосипедисти и пешеходци от Слънчев бряг до Кошарица е напълно осветлен.

Поставена в хоризонталната маркировка по велоалеята и са инсталирани ограничаващи парапети, където е належащо. Цялостно са преасфалтирани улиците „ Иван Вазив “, „ Ивайло “, „ Г.С. Раковски “, „ Гоце Делчев “, „ Хан Крум “ и „ Яворов “ в гр. Свети Влас. С сменено асфалтово покритие е площадът над културния център в града.

В селата Оризаре и Гюльовца продължава подмяната на водопроводната мрежа. Чрез замяната на старите оборудване със модерни, ще се реализира възстановяване на водоснабдяването и битовите условия за жителите на двете села. Дейностите се правят с външно финансиране.

Санирането на новата многофункционална постройка с пенсионерски клуб в с. Баня е пред привършване. Предстои оформлението на отвесната планировка и интериорното пространство. Финансирането се реализира със средства от бюджета на общината.

Строителни действия в гр. Обзор протичат по ул. “Рибарска “, където се прави замяна на тротоарната настилка. Укрепване се прави по ул. „ 3-ти март “. Започват укрепителни действия по ул. „ Младежка “.

Поддръжката на зелените площи, парковите пространства, пътната и улична инфраструктура и общинските здания с обществено предопределение се прави съгласно одобрен проект на дейностите, признат от отрасловите звена в Община Несебър.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР