Ето кои са отличените инициативи в деветото издание на Vivacom

...
Ето кои са отличените инициативи в деветото издание на Vivacom
Коментари Харесай

Финалисти във Vivacom Регионален грант

Ето кои са отличените начинания в деветото издание на Vivacom Регионален грант:

Сдружение „ Морски клуб „ Приятели на морето “ ще ангажира деца, младежи, експерти и доброволци в опазването на морската флора и фауна в района на Варна, Шабла и Тюленово.

Сдружение „ Обществен център за околна среда и стабилно развиване “ ще създаде и даде за прилагане на учебните заведения във Варненска и Добричка област учебен модул за запознаване и опознаване живота на пчелите и тясна им връзка с бъдещето на човечеството.

Фондация „ По-диви Родопи “ ще осъществя просветителна стратегия „ Диво учебно заведение “ с деца и младежи на възраст от 12 до 17 години в Източните Родопи, като ще въвлече минимум 75 възпитаници в прогимназиален и гимназиален учебен стадий от учебни заведения в Кърджали, Момчилград и Крумовград

Фондация „ Елизабет Костова “ ще започват дълготрайна самодейност за превъзмогване на функционалната неначетеност при българските младежи под формата на пътуваща креативна лаборатория, в която млади български поети ще пътуват из България, с цел да срещнат, образоват, предизвикват и творят дружно с младежи от Видин, Лом, Мездра, Разград и Търговище.

Сдружение „ ИТ Стара Загора “ ще провежда просветителни STEM занимания по време на лятната почивка за над 400 възпитаници на възраст от 7 до 12 години, които имат интерес и предпочитание да се срещнат с науката, технологиите, инженерството и математиката.

Национално читалище на слепите „ Луи Брайл 1928 “ ще издадат литература, съпроводена от аудио вид, за осъществяване на чуждоезиково образование по британски език за незрящи хора в България в поддръжка на увеличение на тяхната конкурентоспособност на пазара на труда.

Фондация " Ботаника Лайф " ще приобщят 60 деца и техните родители от разнообразни етнически общности от селата Надарево, Баячево, Давидово, Буховци, Вардун и Пробуда в община Търговище към грижата за околната среда в района посредством интерактивни и просветителни действия и работа на терен.

Сдружение „ Българско сдружение за отбрана на птиците “ ще въвлече хора с нарушено зрение и хора с интерес към орнитологията в дълготрайна самодейност за различаване на птиците в градска среда. За реализация на концепцията организацията ще сътвори аудио лекции и ще създаде направления за сериятa от лекции-разходки Bird Hеaring в главните паркове в София.

Сдружение „ Център за креативно образование ” ще сложи основите на първото от серия събития в страната, ориентирано към младежи от 13 до 19 години. Целта на самодейността е да насърчи основаването на екологични планове посредством потребление на изкуствения разсъдък (ИИ) и силата на технологиите в изискванията на екипна работа с менторска поддръжка от експерти.

Фондация „ Арт Бюро “ ще запознае деца с повреден слух с базови творби от българската и международната литература, чрез театрални похвати. Това ще способства за по-цялостната им интеграция и регистриране в средата, в която живеят, и дейното им включване в културния живот.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР