Ето какво трябва да направите, за да цъфти орхидеята Орхидеята

...
Ето какво трябва да направите, за да цъфти орхидеята Орхидеята
Коментари Харесай

Ето какво трябва да направите, за да цъфти орхидеята

Ето какво би трябвало да извършите, с цел да цъфти орхидеята

Орхидеята е едно от най-красивите стайни цветя. Купуваме я, когато цъфти. С течение на времето цветовете опадат и за дълъг интервал от време не се разцъфтява още веднъж.

Чудите се за какво е по този начин? Разберете за какво се получава по този начин и какво би трябвало да извършите, с цел да ви радва още веднъж с цветовете си.

Средната дълготрайност на цъфтежа на орхидеята е към три месеца. Обикновено цъфти два или три пъти годишно. Паузата сред цъфтежа може да се забави за няколко месеца.

За да се насладите на честия разцвет на това растение, ще ви оказват помощ следните препоръки.

Как да повлияете на орхидеята, с цел да цъфти
Направете температурна разлика за орхидеята: поставете саксията през нощта на хладно място (до 15 градуса).

Намалете количеството на азот в торовете. Дайте преимущество на фосфора, тъй като всъщност този минерал подтиква цъфтежа.

Овлажнявайте въздуха към растенията.

Преместете орхидеята на някое мрачно място за 5 дни. След три седмици орхидеята би трябвало да образува пъпки. Този метод е подобаващ единствено за възрастни и здрави растения.

Вместо да поливате орхидеята, поставяйте кубчета лед в саксията, по този начин цветето ще цъфне по-бързо.

Ако забележите, че корените и листата порастват интензивно, това значи, че би трябвало да изчакате, до момента в който този интервал не свърши, защото растението няма да цъфти тогава. Бъдете търпеливи.

Най-важното – осигурете подобаваща грижа. Орхидеята обича доста светлината и се опасява от несъразмерна влага. По време на цъфтежа, поливайте я по-малко, два пъти седмично, а през времето, когато не цъфти един път седмично е задоволително.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР