Ето какво сподели тя за 70-годишния Никола Ангелов:Работя и живея

...
Ето какво сподели тя за 70-годишния Никола Ангелов:Работя и живея
Коментари Харесай

Дядо остана като куче на студа във Варна заради бурния си нрав и любовта към алкохола


Ето какво показа тя за 70-годишния Никола Ангелов:

" Работя и пребивавам наоколо до домът за възрастни хора " Гергана ". Преди седмица от там пристигна един дядо, който е останал на улицата. Той твърди,че са го изгонили и няма къде да отиде. Живял е известно време в зарязан фургон. Изхарчил пенсията си и в този момент няма и стотинка, гладува. Виждате на открито какъв кучи мраз е. Ние го нахранихме и го приютихме в предверието на магазина, в който работя. Звъннахме на " Социално подкрепяне " и от там ни споделиха, да го изпратим в приюта. Вчера му дадохме пари и го качихме на едно такси, с цел да го откара там. Обаче когато отишъл видели досието му и го върнали назад. Не зная към кого да се обърна за помощ, човек е въпреки всичко. Дори да се е провинил нещо не можем да го оставим да почине от мраз и апетит, нали по този начин? Все би трябвало да има институция във Варна, която да се погрижи за него ", описа дамата. 

Репортер на Varna24.bg потърси коментар от директорката на дом " Гергана Нели Вълева. Тя изясни, че индивидът е напуснал по лично предпочитание, откакто е попълнил декларация за това. 

" Никой не го е гонил. Сам заявява, че не желае да остане. Проблемът е, че индивидът е нападателен и пие алкохол. Скача на пердах. Посяга на потребителите и на личния състав в дома. Има къща в Долни Чифлик, само че и сестра му не го желае там. Не можем да задържим някой принудително, а и има правила, които би трябвало да се съблюдават. Той е рисков за останалите жители на дома ", разяснява Нели Вълева.

Свързахме се и с шефа на приюта във Варна Димитър Алатов. Ето какво разяснява той пред Varna24.bg за отхвърли си да одобри възрастният скитник:

" Той пристигна пийнал. Скара се с индивида на пропуща още. Груб е и има голям брой болести, които го вършат нападателен. Аз приказвах 30 минути с него, като от самото начало той се държа извънредно жестоко даже с мен. Тук хората идват от последна потребност, не можем да допуснем пияни хора, които буйстват да заплашват сигурността на останалите жители на приюта. На Никола е предоставена обществена услуга, от която той самичък се е отказал. Знаете ли, че в дом " Гергана " се грижат за хората като за деца в детска градина, с такова внимание. Но не може един човек да се зъби, да скача на пердах и да пие на такова място. Подали са му ръка, той я е ухапал. Доколкото знам пенсията му е към 350 лева, значи има опция да се оправи, стига да има предпочитание и самичък да си помогне. Щом има проблеми с алкохола да отиде в токсикологията, щом буйства, значи е за психиатрията, не му е при нас мястото ", разяснява Димитър Алатов. 

Варненката, оказала помощ на възрастния Никола обаче добавя, че той  споделил, че къщата в Долни Чифлик е продадена, а сестра му живее в апартамент със фамилията си и няма опция да го приюти. Тя търси метод да помогне на бездомника и приканва, в случай че има институция или организация, която може да спомага да се свърже с нея чрез Varna24.bg на публицистичния ни имейл [email protected].
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР