Ето какво коментира в профила си във фейсбук областния управител

...
Ето какво коментира в профила си във фейсбук областния управител
Коментари Харесай

Дежурен телефон в Областна администрация Варна приема сигнали за коронавируса


Ето какво разяснява в профила си във фейсбук регионалния шеф Стоян Пасев след съвещанието на спешния щаб през вчерашния ден:

Областният спешен щаб организира изключително съвещание по отношение на записания случай на инфектиран на територията на Област Варна и усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19 на територията на страната и оповестеното с Решение от 13.03.2020 година на Народното събрание на Република България изключително състояние, както и рекомендациите на Националния действен щаб, основан със заповед на министър-председателя на Република България, за обществена отдалеченост.

Членовете на щаба единомислещо взеха решение, с което се дефинират съответни противоепидемични ограничения за Област Варна.

Постъпилите сигнали в Областния спешен щаб се ревизират навреме, като се осведомят кметовете на общините и органите на реда.

Апела ми към всички е да бъдем виновни и да съблюдаваме прелюдия ред и противоепидемичните ограничения. Днес единствено дружно и солидарно, можем да сведем до най-малко риска и пазейки личното си здраве, да опазим здравето и живота на най-близките си хора и другари.

Да напомня, че в Областна администрация –Варна, има дежурен телефон за сигнали - 052 688 112 ", написа Стоян Пасев.

Припомняме и ограниченията, набелязани по време на съвещанието, които показа кметът на Варна Иван Портних:

" Националният щаб удостовери за първи случай на инфектиран с ковид в нашия град. Всички други проби от през днешния ден са негативни. В разгара на епидемията в Италия инфектираният мъж е пътувал от Варна до Бергамо, а след това до Испания. Резултатът от неговата случка е 21 души сложени под карантина в страната! Напомням, че Наказателен кодекс планува затвор до 5 години и санкция от 10 000 лева до 50 000 лева за всеки, който наруши разпоредби срещу разпространяването на ковид. Затягаме контрола във Варна:

Засилваме инспекциите по комерсиалните обекти от екипи на общината и РЗИ. При неспазване на хигиенични условия или съществуване на скупчване на хора, ще последват тежки наказания за притежателите, в това число затваряне на обекта!

Готови сме да спомагаме на екипите на полицията и РЗИ, които ревизират поставените под домашна карантина;

Общинската ДД компания поема обработките на значими транспортни центрове, като автогара, жп гара, подлези. Продължават eжедневните дезинфекции на рейсовете и тролейбусите на Градския транспорт;

От на следващия ден краткотрайно стопираме таксуването в синята зона. С полицията организираме надзор на гарата и автогарата.  

Районните кметове ще ревизират дали домуправителите обезпечават дезинфекции във входове, на порти, брави, асаньори, парапети в кооперациите;

Имаме подготвеност при утежняване на обстановката на по-крути ограничения.

Искам да помоля всеки един от Вас за отговорност! Бъдете рационални, бъдете здрави! ", написа Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР