Ето какви грешки може би допускате в опитите си да

...
Ето какви грешки може би допускате в опитите си да
Коментари Харесай

Грешки, които ни пречат да отслабнем

Ето какви неточности може би допускате в опитите си да се сдобиете със стройна фигура:

Заменяте пълноценния обяд с течен

Обядът в течна форма е алтернатива единствено за няколко дни. Диетичният коктейл не може да размени пълноценната храна, в която се съдържат хранителни субстанции и фибри.

Всеки ден закусвате с мюсли

Тези, които се продават в супермаркетите, съдържат до 260 калории и 10 г мазнини за една порция в половин чаша. Задължително обръщайте внимание на напътствията върху опаковката.

В интервала на диетите се храните с едно и също

За обикновено здраве би трябвало да приемате разнообразна храна. Не би трябвало да свързвате интервала на „ гладуването “ с отнемане. Заменете чинията паста с цветни зеленчуци като патладжан, червени чушки и тиква.

Консумирате замразени храни минимум 4 пъти седмично

За заетите дами това е идеалният метод за бърза вечеря. Проблемът е в това, че замразените артикули съдържат до 1000 мг натрий в пакет (препоръчителната доза за денонощие е до 2400 мг). Замразените храни са и небогати на хранителни субстанции. Веднъж седмично е добре, само че повече не е целесъобразно.

Пропускате обяда и дояждате това, което е останало в чиниите на децата

Дори не подозирате какъв брой калории поемате по този начин.

Добавяте пържени зеленчуци към обяда си

По принцип приемате, че зеленчуците съдържат малко мазнини и калории. Но това не се отнася до пържените. Консумирайте ги сурови или приготвени на грил.

Салата за обяд

Може, само че в случай че е цялостна с самун, сосове и пържено месо – това не е никаква салата.

Отказвате се от маслото за сметка на зехтина

Мазнината се храни с лой. Особено когато става дума за изчисление на калории. И маслото, и зехтинът съдържат повече от 100 калории за една супена лъжица. Тъй като зехтинът съдържа по-малко наситени мазнини и холестерол, е по-добрият източник на мазнини от позиция на здравословния метод на живот. Но със зехтина също би трябвало да има мярка.

Заменили сте плодовете фреш

Така лишавате организма си от скъпите фибри и които не могат да бъдат сменени с нищо. Соковете елементарно може да се употребяват в по-голямо количество спрямо плодовете, а това усилва и количеството на признатите калории.

Отказали сте се от междинните закуски

Това единствено усилва възприятието ви за апетит. Избирайте моркови, пълнозърнести крекери или естествен шоколад, само че не давайте на стомаха да стопира да мели.

Смятате, че десерт без захар е потребен за талията ви

Липсата на захар не подсигурява неналичието на калории. Съобразявайте се по-скоро с общото количество калории на всяко настрана ядене.

Отказвате се от десерта въобще

Сценарият постоянно е еднакъв. Започвате с нещо малко, а по-късно си налагате свиреп забрани на сладко да вземем за пример, което ви кара да злоупотребявате понякога. За да не стигате до там, позволявайте си десерти от време на време.

Приемате хранителни добавки, които изгарят мазнините

Те не са толкоз безобидни, колкото ви се желае да вярвате. Добавки с ефедрин, диетичен чай, хормоноподобни субстанции и даже елементарни витамини в огромни дози може да бъдат рискови.

Консумирате прекомерно доста протеини или протеинови шейкове

Ако тренировката ви трае по-малко от два часа, надали ще съумеете да изгорите калориите от всичките протеини, които сте приели преди този момент. За да се заредите с сила, изяжте един банан или нискомаслено сирене преди подготовка.

След подготовка си позволявате нещо вкусно

Повечето хора не могат да оценят съответно цената на изразходената сила по време на тренировки и употребяват това като опрощение за изобилното похапване. Това обаче проваля всевъзможни старания в спортната зала.

Консумирате малко храни, богати на фибри

Отказ от храни с високо наличие на фибри (плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни) може да докара до проблеми с храносмилането. Женският организъм се нуждае от 25-35 гр. фибри дневно.

Не се храните с риба

Така се лишавате от омега-3 мастни киселини, които намаляват сърдечно-съдовите болести и защищават от образуването на тромбове.

Напълно сте изключили от мазнините от храненето си

Малко количество мазнини са нужни за усвояването на питателните субстанции, както и за вярното действие на имунната и на нервната система. Освен това – те дават възприятието за задоволеност.

Смятате, че въглехидратите са нездравословни за фигурата

Въглехидратите са главен източник на сила и съставляват 55-60 % от ежедневния хранителен банкет. Освен това диета, която съдържа по-високо количество протеини спрямо въглехидрати може да усили в дълготраен проект риска от сърдечно-съдови болести.

Приемате витамини всекидневно и не консумирате задоволително плодове

Към момента не е открито изрично кое е по-полезно – питателните субстанции в храната или комбинацията им с изкуствено основани мултивитамини. Таблетките не са причина да се отказвате праскови и крушите. Важното е да не ядете плодовете през нощта, когато панкреасът стартира да отделя повече инсулин, наличието му в кръвта се покачва и тялото получава сигнал за запазване на мазнини.

Ограничавате се с до 800 калории дневно

Това забавя физически обмяната на веществата и дава сигнал на организма ви да съхранява всички признати калории. Нискокалорийната диета е рискова за здравето даже. Подобно мъчение за организма не би трябвало да продължава повече от три дни.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР