Етнографския музей в Пловдив на 100 години 100-годишен юбилей празнува

...
Етнографския музей в Пловдив на 100 години 100-годишен юбилей празнува
Коментари Харесай

100-годишен юбилей отбелязва Етнографския музей

Етнографския музей в Пловдив на 100 години 100-годишен празник чества тази година Етнографския музей в Пловдив. Кулминацията на тържествата ще е при започване на месец юли, а от 26 юни до 2 юли в двора на музея ще се организира 10-тото издание на „ Седмицата на занаятите “, на която се чакат над 40 от най-хубавите занаятчии в страната.

„ Много малко институции в страната могат да се похвалят със 100 години непрекъснатост във времето “, съобщи за Дарик шефът доцент Ангел Янков. По думите му, Етнографският музей в Пловдив не е типичният музей, подобен какъвто си го показват хората.
 Ангел Янков и Грозделина Георгиева Искра Койчева, Дарик Пловдив
„ Мястото е от нас, а работата от Вас, а каквото си изкарате „ харно да Ви е “, насочва покана към занаятчиите уредникът на музея Грозделина Георгиева, която описа от къде в действителност потегля историята на обичайните срещи.
 Етнографски музей Пловдив Искра Койчева, Дарик Пловдив
Гостите на седмицата на занаятите могат да усетят магията сами да изработят нещо под вещия взор на майстора, тъй като всяко произведение си има лично обаяние. Туристите получават всичко – и безценен спомен от посетеното място, и още по-ценно да закупят нещо, на чието създание са били очевидци. А изненадите предстоят, добавя още уредникът на музея.
 Етнографски музей Пловдив Искра Койчева, Дарик Пловдив
Желаещите да се потопят в духа на предишното – и посетители и занаятчии, могат да създадат това всеки всеки ден от 9.00 до 19.00 часа в двора на Регионалния етнографски музей в Стария Пловдив.
 Етнографски музей Пловдив Искра Койчева, Дарик Пловдив

Репортажът за музея може да чуете от аудиото 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР