Етнографски музей на открито /ЕМО/ Етър“ и Община Габрово представят

...
Етнографски музей на открито /ЕМО/ Етър“ и Община Габрово представят
Коментари Харесай

Възпитаник на Кралската академия на изкуствата подготви новата визуална идентичност на музей „Етър“ в Габрово

Етнографски музей навън /ЕМО/ „ Етър“ и Община Габрово показват новата образна еднаквост на музея от нейния създател Красен Кръстев. Той е победител в извършения през това лято конкурс.
Участие в представянето ще вземат кметът на Габрово Таня Христова, шефът на ЕМО „ Етър“ Светла Димитрова, както и уредниците и членовете на журито на състезанието измежду които дизайнерът Борил Караиванов.

Красен Кръстев приключва Художествената академия в София, компетентност Книга и печатна графика през 1997 година Завършил е магистратура по графичен дизайн в Бреда, Холандия и магистратура по шрифт в Кралската академия на изкуствата в Хага. В следствие преподава графичен дизайн и типография в Американския университет в Дубай, ОАЕ. Понастоящем Красен ръководи консултантско студио за образна връзка и следва програмата Expert Class Type Design към Plantin Institute of Typography в Антверпен.

„ Инициативата за нова еднаквост е част от акцията „ Габрово – Творчески град на занаятите и фолклорните изкуства на ЮНЕСКО“ за развиване на града и музея навън като притегателни интернационалните центрове за просвета и изкуства ”, оповестиха от етнографския комплекс.

Проектът включва 4-годишен проект с начинания от креативните области на мрежата от креативен градове на ЮНЕСКО. Част от акцията са осъвременяването на сградния фонд на ЕМО „ Етър“ и архитектурният конкурс за реорганизация на хотела към комплекса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР