Етър поиска в официално обръщение до Съдийската комисия на БФС

...
Етър поиска в официално обръщение до Съдийската комисия на БФС
Коментари Харесай

Етър настоява реферът от мача със Спартак да бъде изваден от професионалния футбол, припомни искане на ЦСКА 1948

Етър изиска в публично послание до Съдийската комисия на БФС реферът от мача със Спартак (Варна) Димитър Димитров да бъде изваден вечно от професионалния футбол. Причината за това е отсъжданията на рефера при първия гол на “соколите ” и втория жълт картон на Мариян Иванов. “Болярите ” припомниха също по този начин, че предходната година ЦСКА 1948 също е изискал публично изваждането на рефера.
 Гол в добавеното време донесе успеха на Спартак против Етър и изкачи варненци на върха Гол в добавеното време донесе успеха на Спартак против Етър и изкачи варненци на върха
“Уважаеми футболни ръководители и деятели,

Първо желаеме да поздравим „ Спартак “ (Вн) за успеха в дербито на стадион „ Ивайло “ и да му пожелаем триумфи отсега нататък! С актуалното изказване не омаловажаваме представянето на противника, само че считаме за неприемливо съдийството в мача „ Етър “ – „ Спартак “ на основния арбитър Димитър Димитров от Перник и сме безапелационни, че решенията му повлияха директно на изхода от този основен дуел.

С няколко свои скандални решения арбитърът направи по този начин, че да обърне развоя на срещата. В 68-ата минута халфът на „ Етър “ Цветомир Тодоров навлезе в наказателното поле, изрично игра пръв с топката и бе съборен от Генади Луго от варненския отбор. Обръщаме внимание, че бранителят в нито един миг не играе с топката! Вместо стопроцентова дузпа, Димитър Димитров даде знак играта да продължи и последва офанзива на гостите. Топката стигна до Мариян Иванов от „ Етър “, който бе изблъскан с две ръце от Виктор Митев, лишил му топката и вкарал изравнителното попадение.

В 81-ата минута последва втори жълт и червен картон на Мариян Иванов, който напълно предопредели изхода от дуела. Странен бе критерият на арбитъра и при проявленията на картони на футболисти от двата тима, в които също аршинът му не бе идентичен. Това докара до нови санкции за наши съществени футболисти.

„ Етър “ през този сезон инкасира 9 загуби в 32 мача и нито един път не е търсил повода в съдийството! Отчитали сме постоянно личното си показване като решаващо за загубите. Днес обаче, в този решителен за крайното класиране мач, няма да замълчим! Реферите би трябвало да правят своята работа по разпоредбите на футболната игра, а когато позволяват очевадни неточности, да бъдат уместно глобени.

Обръщаме внимание, че на 4 октомври м.г. ЦСКА-1948 излезе с позиция за управлението на същия рефер Димитър Димитров с искане той да бъде изваден вечно от професионалния футбол за тяхно ощетяване в мач с „ Ботев “ (Пд). Очевидно реакция не е последвала, с цел да продължи господин Димитров с сходни изяви по футболните терени.

Отправяме и един съответен въпрос към Съдийската комисия: за какво за най-възловия мач, определящ местата за Еfbet лига, не бе гласувано доверие на някой от топ съдиите на България, каквато е практиката, а неоснователен с досегашните си представяния рефер?

„ Етър “ също упорства Димитър Димитров от Перник да бъде изваден вечно от професионалния футбол, тъй като решенията му подриват доверието в съдийското занятие и обезсмислят труда на състезатели, ръководители и притежатели на футболните клубове в България! ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР