Естонският пилот на Форд От Танак излезе начело в генералното

...
Естонският пилот на Форд От Танак излезе начело в генералното
Коментари Харесай

От Танак си върна лидерската позиция ден преди края на Рали Швеция

Естонският водач на Форд От Танак излезе отпред в генералното класиране ден преди финала на Рали Швенция, втори кръг за сезона в Световния рали шампионат (WRC).

В началото на днешния ден международният първенец за сезон 2019 изоставаше с 8.6 секунди от водача на Хюндай Крейг Брийн, само че след чудесно каране в последните няколко прави съумя да финишира събота с преднина от 2.6 секунди пред ирландеца. По този метод Танак си върна и първата позиция в подреждането, която беше негова сред втория и четвъртия стадий

Трети във краткотрайното класира след третия ден се движи белгиецът Тиери Нювил, който през днешния ден завоюва четири прави и изостава на 23.7 секунди от водача От Танак.

Рали Швеция 2023 завършва на следващия ден с последните три стадия, като в случай че задържи първото място естонецът ще победи за повторно в скандинавската конкуренция след 2019-та година.

Крейг Брийн пък от своя страна е в гонене не просто на първия си триумф в Швеция, а на дебютна победа в кариерата му в Световния рали шампионат, където досега 33-годишният играч има три подиума.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР