Естония завърши първия участък от стената, която изгражда по границата

...
Естония завърши първия участък от стената, която изгражда по границата
Коментари Харесай

Естония завърши първия участък от стената по границата ѝ с Русия

Естония приключи първия сектор от стената, която построява по границата си с Русия, съобщи ДПА, като се базира на естонската полиция и на службата за гранична защита.

Участъкът от стената, който е дълъг 23,5 км и който се намира в югоизточната част на Естония, беше приключен през днешния ден, една година предварително, съобщи Българска телеграфна агенция.

На видеозапис, публикуван от граничната защита, се вижда двуметрова защитна ограда, подсилена с бодлива тел. От фрагментите излиза наяве още, че секторът е оборудван и със модерни средства за наблюдаване.

" Живеем във времена, в които граничната сигурност е по-важна от всеки път ", сподели ръководителят на граничната защита Егерт Беличев, с което загатна за войната в Украйна.

Той даде като като образец ситуацията по външните граници на Европейски Съюз предходната година, когато хиляди мигранти се пробваха да влязат нелегално в Евросъюза от Беларус.

Естония стартира да укрепва сухопътната си граница с Русия преди няколко години. Тя е е дълга 338 км, а огромна част от нея минава през Чудско-псковското езеро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР