Естония ще бъде изтрита от картата, а историческият център на

...
Естония ще бъде изтрита от картата, а историческият център на
Коментари Харесай

Естония критикува отбраната на НАТО, която няма да спре заличаване на страната от картата


Естония ще бъде изтрита от картата , а историческият център на нейната столица ще бъде подравнен със земята съгласно актуалните проекти на НАТО да отбрани страната от всяка съветска офанзива , съгласно естонския министър председател, оповестява " Файненшъл таймс ".

Кая Калас разяснява, че съществуващите проекти за защита на алианса за трите балтийски страни е да бъдат завладяни, преди да ги освободят след 180 дни .

Забелязвайки, че към този момент са минали повече от 100 дни, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна , естонският министър председател сподели: " Ако сравните размерите на Украйна и балтийските страни, това би означавало цялостно заличаване на страните и нашата просвета . "

Тя добави: " Онези от вас, които са били в столицата Талин и познават нашия остарял град и вековната история, вековната просвета - всичко това ще бъде изтрито от картата, в това число нашите хора, нашата нация ".

Нейните мнения идват преди срещата на върха на НАТО в Мадрид идващия вторник , на която алиансът ще разиска проектите за защитата на източния си фланг в светлината на нахлуването на Москва в Украйна, в това число по какъв начин да отбрани по-добре балтийските страни.
 Столтенберг: Русия е съществена опасност за световната сигурност, Китай е предизвикателство
Столтенберг: Русия е съществена опасност за световната сигурност, Китай е предизвикателство

Близо 80% от жителите в НАТО поддържат запазването или увеличението на разноските за защита

Естония, Латвия и Литва упорстват актуалната тактика да има към хиляда задгранични бойци във всяка страна, да бъдат сменени от сили на НАТО, които да пази всеки сантиметър територия от първия ден , изключително откакто видя съветските зверства в Украйна .

Коментирайки това, което тя назова проект на НАТО " да го загуби и да освободи по-късно ", тя сподели, че зверствата, осъществени от съветските войски в украинския град Буча, са се случили към 80 дни след началото на нашествието. " Сега всички виждат, че тази идея в действителност не работи ", сподели Калас.

Тя добави, че е разговаряла с задгранични войски, основани в Естония - най-вече тези от Обединеното кралство - и те са й споделили, че поради актуалните проекти ще бъдат съвсем унищожени от евентуална съветска инвазия , " те не харесват концепцията, че ... би трябвало да умрат ".

Запитан за мненията на Калас, чиновник на НАТО сподели, че алиансът " има проекти за въздържане на закани и отбрана на всички съдружници , само че ние в никакъв случай не навлизаме в оперативни детайлности. Генералният секретар даде ясно да се разбере, че укрепването на възпирането и защитата е едно от основните решения на срещата на върха на НАТО идната седмица ".
 Руски боен хеликоптер наруши въздушното пространство на Естония
Руски боен хеликоптер наруши въздушното пространство на Естония

В региона Койдула, покрай съветския град Псков

Те прибавиха: " Ще създадем повече, за да подсигуряваме, че можем да защитим всеки сантиметър съюзническа територия, когато и да е и против всяка опасност . Ще приспособяваме структурата на силите на НАТО с повече сили с висока степен на подготвеност. Ще имаме и повече бойни формирования на НАТО, ситуирани на предни позиции , с цел да подсилим бойните групи на изток ".

Калас желае сред 20 000 и 25 000 бойци на НАТО , които да бъдат разпределени в Естония, Латвия и Литва .

Но това не означаваше, че всички тези войски ще бъдат непознати или ще би трябвало да бъдат непрекъснато основани във всяка страна. Хиляди естонски, латвийски и литовски бойци ще бъдат включени с може би една бригада - от 3000 до 5000 бойци - от задгранични бойци, основани в страната, като с течение на времето се усилват до две бригади, сподели Калас.
 Литва усилва военните разноски
Литва усилва военните разноски

Страната желае разполагането на още натовски войски

Берлин предложи " мощна бойна бригада " в Литва - която да добави към сегашния си батальон от към 1000 бойци - множеството от бойците, основани в Германия, могат да се реалокират в Балтийските страни в къси периоди или за учения.

Калас сподели за така наречен немски модел: " Не бих се фокусирал толкоз върху тези разнообразни модели, стига да дадат резултат, с който да сме в положение да се защитим от първия ден ".

Балтийските страни също по този начин желаят съществуващата задача за въздушна полиция в района да бъде увеличена , с цел да се даде опция на самолетите на НАТО да смъкват противников самолети, в случай че е належащо .

Калас акцентира, че Естония е " най-големият покровител " на присъединението на Финландия и Швеция към НАТО , само че сподели, че наподобява малко евентуално ходът на Турция да блокира кандидатурите им за участие да бъде решен до срещата на върха идната седмица.
 Руски народен представител плаши с Трета международна война за правото на Русия над Балтика
Руски народен представител плаши с Трета международна война за правото на Русия над Балтика

В Съединени американски щати: Първо, НАТО няма да " изхвърли " нито една страна и второ, Съединени американски щати в никакъв случай не признаха включването им в СССР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР