Естония, която е член на НАТО, твърди че руски военен

...
Естония, която е член на НАТО, твърди че руски военен
Коментари Харесай

Естония твърди, че Русия за втори път е нарушила въздушното й пространство тази седмица

Естония, която е член на НАТО, твърди че съветски боен аероплан е нарушил въздушното й пространство покрай балтийския остров Вайндло, което съгласно нея е втори сходен случай за тази седмица и трети за един месец, съобщи Асошиейтед прес.

От естонските въоръжени сили споделиха, че аероплан Ил-76 се е намирал по-малко от минута във въздушното пространство на страната през вчерашния ден следобяд.

Естония твърди, че радиопредавателят на самолета е бил включен, само че екипажът не е показал проект на полета и не е открил радио контакт с естонската работа за надзор на въздухоплаването.

Естонският външен министър е привикал съветския дипломат и му е връчил протестна нота. Естония е съобщила за четири хипотетични нарушавания на въздушното й пространство от съветски самолети тази година.

От въоръжените сили на Естония настояват, че съвсем идентично нарушаване е осъществено на същото място във вторник. Естонските медии оповестяват, че пътническият аероплан Ил-96, забъркан в този случай по всяка възможност принадлежи на съветската президентска администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР