Естония и Украйна стартираха международен проект за модернизиране на полицията

...
Естония и Украйна стартираха международен проект за модернизиране на полицията
Коментари Харесай

Естония ще подпомогне модернизирането на украинската полиция

Естония и Украйна стартираха интернационален план за модернизиране на полицията в Украйна и повишение на доверието на украинците в нейните чиновници, заяви TVP World.


Целта на плана е да се усъвършенства битката с престъпността в Кировоградска, Черниговска и Житомирска област, да се увеличи доверието в полицията и да се ускори възприятието за сигурност измежду украинските жители. Преди войната в тези области са живели повече от три милиона души.

Естония ще създаде и образователни материали на украински език, а през май чиновници от Украйна ще дойдат в балтийската страна, с цел да преминат образование там.

Подготовката за плана стартира още през 2019 година, само че беше спряна заради съветската експанзия против Украйна. Ръководителите на естонската полиция се срещнаха с украинските си сътрудници в Киев през февруари, с цел да започват дефинитивно програмата.

Егерт Белицев, общоприет шеф на естонската Администрация на полицията и граничната защита (ПАГ), съобщи, че " взаимните дейности и тясната връзка са още по-важни в светлината на съветската офанзива “.

„ Естония може да употребява опита си за подсилване на доверието в украинската полиция и сигурността в районите, обхванати от плана ", означи Белицев.

Началникът на украинската полиция Иван Вихивски призна, че неговите чиновници " са изправени пред сложни условия, като евакуация на жители, разминиране и гонене на военнопрестъпници ". Той акцентира, че поддръжката на Естония в тази област е " несъмнено нужна "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР