Естественото място на България е в клуба на дисциплинирани и

...
Естественото място на България е в клуба на дисциплинирани и
Коментари Харесай

Горанов: Мястото ни е в клуба на богатите

Естественото място на България е в клуба на дисциплинирани и богати страни от европейския център. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на 12-та среща на бизнеса с държавното управление.

"Не правилно, че България е най-корумпираната европейска страна. Нашата страна има от най-високите растежи на стопанската система и в този аспект корупцията остава вестникарско подстрекателство. Присъединяването на България към Еврозоната е взаимен план на държавното управление и Европейската централна банка. ", сподели Горанов.

"Целта на България е да се издигне по ниво на приходите най-малко до долната част на междинната класа в Европа. В противоположен случай няма да можем да се оправим сами на тази прелестна територия, разяснява Горанов.

Според него сегашната обстановка на пазара на труда, при която бизнесът изпитва дефицит на квалифицирани фрагменти, е опция за реализиране на "подоходна конвергенция ", за която и бизнесът по натурален път способства. Той се оплака, че следим цялостна обезценка на системата за висше обучение и младежите избират да учат и да работят в чужбина. Добрата вест е, че наклонността се обръща от 2012 до 2016 година към 40 хиляди души са се върнали в страната.

"Ръстът на продуктивността на труда в България се усилва с по-бързи темпове от тези в Европейски Съюз. В интервала 2000 - 2016 година продуктивността на труда се подвига приблизително с 3,4 на 100 годишно, а в Европейски Съюз с 1,9 на 100. Затова в случай че през 2007 година имаме 28 на 100 равнище на Брутният вътрешен продукт на човек от популацията към междинните равнища на Европа, то през в 2017 година отчитаме близо 50 на 100 Брутният вътрешен продукт на глава от популацията от междинните за Европейски Съюз ", сподели Горанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР