Естествени торове за краставиците – гаранция за добра реколта По

...
Естествени торове за краставиците – гаранция за добра реколта По
Коментари Харесай

Естествени торове за краставиците за добра реколта

Естествени торове за краставиците – гаранция за добра годишна продукция

По някаква причина, съвсем всички препоръки са ориентирани към това по какъв начин да отглеждаме домати. Аз избирам краставиците пред всички останали зеленчуци в градината. Може би по тази причина постоянно порастват добре, усещат моята обич.

Освен че обичам да ги хапвам, аз, несъмнено, обичам и да се грижа за тях. Краставиците са една от тези култури, в които измененията са забележими съвсем незабавно. Час след поливането листата се разпростират и стават свежи, ден след подхранването, цялото растение се издига и става мощно и свежо. Приятно е да се грижите за такива растения, защото резултатът се вижда незабавно.

Днес ще приказваме за подхранването на краставиците, без да използваме химия. Никога не употребявам закупени подготвени торове.

Най-доброто поддържане на краставиците се прави с самун. Ще ни трябват сухи корички от елементарен ръжен самун. Напълнете половин кофа. След това ги залейте с вода. Препоръчително е да изпозвате престояла вода. Притиснете коричките. Можете да изпозвате паница и от горната страна камък.

Сложете кофата на топло място за 7-8 дни. Коричките би трябвало да ферментират. След това използвайте за поддържане на караставиците. Струва си да знаете, че при ферментацията на самун се получава кисел артикул, затова той е съвършен за алкални почви, само че в случай че вашата градина има кисела или едва кисела почва, тогава би трябвало да добавите малко доломитово брашно към този тор.

Друго потребно поддържане с е прави с квас. Може да се употребява през целия сезон. На кофа топла вода ви трябват 10 грама суха квас. Добавете 2-3 супени лъжици захар. Трябва да намерите топло място, подобаващ е и някой безоблачен сектор. Сложете кофата на слънце за 3 часа. Разредете тази кофа в 50 литра вода. Тоест, можете да изсипете 8 литра елементарна вода и 2 литра от приготвения тор в кофа от 10 литра. Подхранете краставиците и ви чака добра годишна продукция.

Вижте още: Свинска мехлем за грижа за кожата на лицето. Маски

Използвайте естествени торове за краставиците и резултатът несъмнено ще ви хареса!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР