Естествени и евтини средства за избелване на дрехите Белият комплект

...
Естествени и евтини средства за избелване на дрехите Белият комплект
Коментари Харесай

Естествени и евтини средства за избелване на дрехите

Естествени и евтини средства за избелване на облеклата

Белият комплект долни дрехи е незаместим в дрешника, тъй като всяка жена има светла блуза или рокля. Да, и това наподобява нежно и тънко. Но единствено в случай че прането е в действителност бяло и не е посивяло от честото пране или пожълтяло от честото носене. И по този начин, по какъв начин вярно да перете облеклата по този начин, че да останат бели за дълго време?

Как да избелите сутиена вкъщи?
Разбира се, постоянно можете да употребявате белина от магазина, само че тя не постоянно работи и е скъпа. Предлагаме ви да употребявате потвърдени способи.

Важно е да обърнете внимание на тъканта, тъй като методите, които избелват памучни неща, безнадеждно скапват други тъкани.

Изваряване
Най-старият и потвърден метод за избелване на бели памучни облекла. Изваряването ще помогне да се отървете от сивото долни дрехи и жълтите петна. Методът лишава малко време и изисква подобаващ инвентар, само че си коства. Нуждаете се от емайлиран съд и дървена шпатула.

Покрийте дъното на съда с бяла забрадка. Налейте вода и прибавете настърган домакински сапун. Поставете облеклата в сапунения разтвор, поставете съда на огъня, оставете да ври за към 30 минути, като разбърквате с шпатула. Изплакнете със студена вода. Ако сутиенът е бил дълго време в шкафа и наподобява плачевно, можете да добавите нишадърен алкохол към водата (2 супени лъжици).

Накисване в белина
Един от най-старите и най-ефективни способи за избелване. Благодарение на него можете да се отървете от петна от пот и най-различни други петна. Това ще ви помогне да върнете истинския цвят на прането. Внимавайте разтворът да не попадне върху кожата ви. И не трябва да злоупотребявате с белината, тъй като хлорът изтънява влакната на тъканта.

Смесете 3 литра вода, една супена лъжица белина и същото количество прахуляк. Потопете прането в получения разтвор и го оставете за половин час. През това време, петната би трябвало да изчезнат. Внимателно изплакнете прането в топла и по-късно в студена вода.

Избелване на внимателно долни дрехи
Дамското долни дрехи от дантела, сатен и синтетика също може да бъде избавено. В края на краищата, можете да го избелите без преваряване, накисване и потребление на белина. В аптеката и магазина се продават такива евтини средства, които ще ви изненадат с успеваемостта си.

Сода
Содата е повсеместен асистент на всяка стопанка. Това е идеално средство за пране. Содата избелва, само че в това време дезинфектира.

Изсипете в леген един литър вода, прибавете две супени лъжици сода. Оставете прането в този разтвор в продължение на два часа, а по-късно, изперете в топла вода.

Кислородна вода
Това средство е идеално за дантелено долни дрехи. Действа внимателно, тъй че не се тормозете за дантелата и синтетиката.

Само не забравяйте, че синтетичните комплекти би трябвало да бъдат накиснати в хладка вода, тъй че да не се деформират.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР