Естакадата, която свързва сградата на Морска гара във Варна със

...
Естакадата, която свързва сградата на Морска гара във Варна със
Коментари Харесай

Заради ръждясал парапет площадката на Морската гара във Варна е опасна

Естакадата, която свързва постройката на Морска гара във Варна със стената на вълнолома, е рискова. Парапетът е мощно корозирал и крие риск за пристигналите да се насладят на красивата панорамна панорама. За поддръжката на оборудването дава отговор Държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ".

Варна

Панорамната площадка на Морска гара е едно от най-посещаваните от туристите места през лятото. Съоръжението обаче се разрушава от години. Бетонната настилка е изронена, а металните парапети са разядени от ръждата и са рискови.
Ивелина Пеева: Всичко е разрушено, то се вижда. Аз съм от десетина години тук никакви ограничения не са са взели. Няма сега пасажерски кораби и по тази причина не се поглежда.
Предупредителни табели има, само че те не лимитират достъпа до панорамната площадка.
Желязко Желязков: И като погледна вълнолома и нататък, добре са го украсили с тези табели, обаче, оттова нататък като погледнеш, виждаш наслойка, виждаш неподдържане.
От Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " обявиха, че са оповестили социална поръчка за ремонт на естакадата. Предстои избор на реализатор. Никой обаче не се ангажира с съответни периоди. А това значи, че и това лято едно от атрактивните места във Варна ще има неприветлив тип.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР