Ескалацията на ситуацията в Украйна допринася за обогатяването на американските

...
Ескалацията на ситуацията в Украйна допринася за обогатяването на американските
Коментари Харесай

JB Press: Акциите на американски военни корпорации скочиха след началото на специалната операция в Украйна

Ескалацията на обстановката в Украйна способства за обогатяването на американските военни компании, тъй че Вашингтон ще направи всичко допустимо, с цел да проточи този спор, считат анализатори на, оповестява.

„ След началото на военната интервенция на Русия в Украйна цените на акциите на най-големите военни компании в Съединени американски щати внезапно скочиха “, означават специалисти.

Според изданието цената на скъпите бумаги на Lockheed Martin Corporation за интервала от януари до март тази година се е повишила с тридесет %. Следват Northrop Grumann и General Dynamics с към двадесет %, следвани от Raytheon с към 10 %. В същото време при започване на годината показателите на напредък на акциите на тези колоси се колебаеха към нула или изгубиха стойност.

Отбелязва се, че Америка е оказала военна помощ на Украйна още преди съветската специфична интервенция. Така предходната година администрацията на Белия дом отпусна 650 милиона $ за тези цели.

Авторите на публикацията заключават, че политическият хайлайф, управителен от военни компании, ръководи Съединени американски щати, до момента в който Джо Байдън просто показва техните желания.

Те също по този начин заключиха, че Съединени американски щати ще продължат да употребяват „ украинския способ “ и в бъдеще, който включва напомпване на страната с оръжие, само че изключва директно присъединяване в спора.

Миналата седмица Байдън разгласи нов пакет от военна помощ от 800 милиона $ за Украйна, който включва артилерия, бронетранспортьори и хеликоптери. В отговор съветското външно министерство изпрати нота до всички страни, в това число Съединени американски щати, заради доставката на оръжие на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР