Есенната кампания за ваксиниране срещу COVID-19 и грип се предлага, тъй като в Обединеното кралство се появява нов вариант

...
Учените също така казват, че той е мутирал, но не
Коментари Харесай

Учените също така казват, че той е мутирал, но не е класифициран като „вариант, пораждащ загриженост“.

Ваксинация усилията, насочени към обитателите на домовете за грижи и тези, които са „имунокомпрометирани“, сега ще започнат на 11 септември, а не на първоначалната дата през октомври.

Тази група ще бъде последвана от болногледачи, бременни жени, персонал за социални грижи и лица на възраст 65 и повече години, всички от които ще получат бустерни ваксини през предстоящата зима.

Дейм Джени Харис, главен изпълнителен директор на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, каза: „Докато продължаваме да живеем с COVID-19, очакваме да вижте появата на нови варианти.

„Благодарение на успеха на нашата програма за ваксини, ние изградихме силна, широка имунна защита срещу нови варианти в цялото население. Някои хора обаче остават по-уязвими към тежко заболяване от COVID-19."

Рекламите за акупунктура и краниосакрална терапия са забранени поради твърдения за продължително лечение на COVID

Дейм Джени призна сложността на оценката на потенциалното въздействие на BA.2.86, цитирайки ограничени налични данни.

„Както е случаят с всички възникващи и циркулиращи варианти на COVID-19, както в рамките на Обединеното кралство и в световен мащаб ще продължим да наблюдаваме отблизо BA.2.86 и ще предоставяме насоки на правителството и обществеността, докато разбирането ни расте“, увери тя.

„Нарастващ риск в световен мащаб“ от бъдещи пандемии – Дейм Джени Harries

Националната здравна служба заяви, че ще работи бързо, „за да гарантира, че възможно най-много отговарящи на условията хора са ваксинирани до края на октомври“.

Прочетете повече:
Рекламите за акупунктура и краниосакрална терапия са забранени поради дълги твърдения за лечение на COVID
Северна Корея облекчава границата след пандемията - но само за своите граждани

Професор сър Стивън Поуис, медицински директор на NHS England, каза, че ваксинациите са важни за предпазването от грип и COVID- 19, особено в очакване на изискванията на зимата за здравните служби.

Стив Ръсел, директор по ваксинации и скрининг в NHS, призна традиционния пик на случаите на грип и COVID през декември и януари, но подчерта, че увеличен риск поради новия вариант.

„Въпреки че знаем, че грипът и COVID обикновено засягат най-силно през декември и януари, новият вариант на COVID сега представлява по-голям риск, поради което ще гарантираме колкото се може повече хората колкото се може по-рано се ваксинират срещу COVID“, каза той.

Министърът на здравеопазването Мария Колфийлд каза, че този ход „има смисъл“, добавяйки: „Тъй като нашите водещи световни учени събират повече информация за варианта BA.2.86 , има смисъл да се придвижи напред програмата за ваксиниране“, каза тя.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР