ЕС ще санкционира редица военни и политически лидери, както и

...
ЕС ще санкционира редица военни и политически лидери, както и
Коментари Харесай

ЕС погва пропагандистите на Путин. Зеленски поиска бойни самолети

ЕС ще глоби редица военни и политически водачи, както и пропагандистите на съветския президент Владимир Путин.

Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя приказва на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Зеленски дойде на специфичната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

„ Русия би трябвало да заплати за породените опустошения и пролятата кръв. Ще вземем на мушка пропагандистите на Путин, защото техните неистини тровят публичното пространство в Русия и в чужбина “, сподели Фон дер Лайен.

Така тя даде известни детайлности за десетия пакет от наказания против Русия, който се чака да бъде признат напълно скоро. По думите й ще бъде обиден съветски експорт на стойност над 10 милиарда евро.

Председателят на Европейска комисия обаче не загатна и дума за ограничаващи ограничения в областта на енергетиката. По-рано през днешния ден българският президент Румен Радев съобщи, че в случай че би трябвало, страната ни ще наложи несъгласие върху глобите, само че не може да си разреши да остане без съветско нуклеарно гориво.

Зеленски съобщи, че няма правото да се връща в Украйна без никакви резултати от тази среща. Освен че изиска в допълнение оръжия, той счита, че желае страната му да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз още тази година.

„ Това е в интерес освен на Украйна, само че и на целия Европейски съюз “, сподели той.

И прикани Брюксел да вземе на мушка дроновете, военната промишленост и IT бранша на Русия.

Очаква се глобите да бъдат оповестени на 24 февруари, на първата годишнина от съветското навлизане в Украйна.

Зеленски добави, че страната му желае да й бъдат доставени бойни самолети. По-късно през днешния ден той ще има редица двустранни срещи с водачите на страните членки. Причина за настояването е идната хипотетична пролетна атака на Москва. Украинският президент се надява срещите му да доведат до резултати.

„ Много съм въодушевен от изказванията ви, че Европа ще бъде с нас до успеха ни “, обърна се той към Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР