ЕС, САЩ и Канада изразиха готовност да преразгледат санкционната политика

...
ЕС, САЩ и Канада изразиха готовност да преразгледат санкционната политика
Коментари Харесай

Западът готов да преразгледа санкциите срещу Венецуела

ЕС, Съединени американски щати и Канада показаха подготвеност да преразгледат санкционната политика против Венецуела, при изискване че се реализира забележителен прогрес във всеобхватните договаряния. Това се споделя в взаимно изказване на трите страни, оповестено на уеб страницата на външнополитическата работа на Европейски Съюз.

Страните показаха угриженост от продължаващата рецесия в латиноамериканската страна.

" Мирно решение на тази дълбока политическа, обществена и икономическа рецесия би трябвало да пристигна от самите венецуелци посредством водени от Венецуела всеобхватни договаряния, включващи всички основни сили ", се споделя в изказването.

Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада приканиха за освобождението на " тези, които са незаслужено арестувани по политически аргументи ", както и за самостоятелност на политическите партии, за свободата на изложение и прекратяването на нарушаванията на човешките права.

" Приветстваме забележителния, безапелационен прогрес във възобновяване на основни демократични процеси и институции във Венецуела и сме подготвени да преразгледаме санкционната политика въз основа на забележителен прогрес на всеобхватните договаряния ", споделя се в документа.

В изказването се приканва и за осъществяване на избори в сходство с интернационалните стандарти за народна власт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР