ЕС, САЩ и 18 други държави публикуваха в сряда съвместно

...
ЕС, САЩ и 18 други държави публикуваха в сряда съвместно
Коментари Харесай

ЕС и САЩ се загрижиха за жените и момичетата в Афганистан

ЕС, Съединени американски щати и 18 други страни разгласиха в сряда взаимно изказване, в което се споделя, че са „ надълбоко загрижени за афганистанските дами и девойки “, призовавайки талибаните да подсигуряват тяхната сигурност.

" Ние сме надълбоко загрижени за афганистанските дами и девойки, правата им на обучение, работа и независимост на придвижване. Призоваваме тези, които имат власт и престиж в цялостен Афганистан, да подсигуряват тяхната отбрана ", се споделя в изказването.
 Стена на турската граница ще стопира афганистански бежанци Стена на турската граница ще стопира афганистански бежанци
Бельо, празна бутилка и свежи отпечатъци от стъпки издават признаци на мигранти, които се промъкват към нова стена по границата сред...

" Афганистанските дами и девойки, както всички афганистанци, заслужават да живеят в сигурност, сигурност и достолепие. Всяка форма на дискриминация и принуждение би трябвало да бъде предотвратена. Ние в интернационалната общественост сме подготвени да им помогнем с филантропична помощ и поддръжка, с цел да подсигуряваме, че гласовете им могат да бъдат чути. “

Наред с Европейски Съюз и Съединени американски щати, другите подписали декларацията бяха Албания, Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Еквадор, Ел Салвадор, Хондурас, Гватемала, Северна Македония, Нова Зеландия, Норвегия, Парагвай, Сенегал и Швейцария.

Те споделиха, че ще наблюдават от близко, с цел да видят по какъв начин „ всяко бъдещо държавно управление подсигурява правата и свободите, които са станали неразделна част от живота на дамите и девойките в Афганистан през последните двадесет години “.

Изявлението пристигна, когато западните страни идвършват евакуационни полети от Кабул за своите жители и за афганистанците, които им помагаха през последните две десетилетия.
 Сирийски джихадисти възторгнати от триумфа на талибаните Сирийски джихадисти възторгнати от триумфа на талибаните
Алиансът Хаят Тахрир ал-Шам (ХТШ), воден от бившето сирийско отклонение на „ Ал Кайда “, приветства завладяването на Афганис...

Последният път, когато талибаните бяха на власт, преди да бъдат свалени при навлизане, ръководено от Съединени американски щати през 2001 година, тяхното ръководство се характеризираше с брутално пояснение на исляма, което стопираше афганистанските дами да работят или да учат, или да пътуват без мъж „ страж “.

След като стремително и изненадващо завзеха властта през уикенда, талибаните споделят, че този път ще се държат по друг метод и са се заели да зачитат правата на дамите " в сходство с правилата на исляма ".

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР