ЕС предлага ограничаване на износа на електронни компоненти, използвани в

...
ЕС предлага ограничаване на износа на електронни компоненти, използвани в
Коментари Харесай

ЕС спира износа на електронни компоненти, използвани от руската армия

ЕС предлага ограничение на износа на електронни съставни елементи, употребявани в съветските въоръжени сили - дронове, ракети и хилекоптери.

Това ще бъде част от десетия пакет от наказания против Русия, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя вземат участие в спор в Европейския парламент в Страсбург, отдаден на първата годишнина от началото на съветската експанзия в Украйна.

Същевременно Европейски Съюз предлага за първи път да бъдат глобени ирански производители на дронове, употребявани от Русия в борбите в Украйна.

Предложените ограничения ще обиден експорт на стойност към 11 милиарда евро, посочи Фон дер Лайен.

„ Путин смяташе, че елементарно ще държи Европа за пленник поради нашата взаимозависимост от съветските нефт и газ. Но той сбърка и тук. Днес, една година след започването на войната, той към този момент загуби енергийната война, която стартира. Приходите на Русия от продажбата на газ за Европа се сринаха с две трети. Таванът на цените на петрола значи, че тя губи доходи от по 160 милиона евро дневно “, уточни ръководителят на Европейска комисия.

И добави, че през днешния ден Москва е принудена да продава запасите си от злато.

„ Призовавам всички страни, разполагащи с съвременни и ефикасни бойни машини, които не им трябват и събират прахуляк в казармите, да ги дадат на Украйна вазможно най-бързо. Войната ще се реши тази пролет и лято “, прикани в пленарната зала висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.
Наивници, гълъби, ястреби
По думите му до момента в който страните са умували дали да дадат на Киев танкове „ Леопард “, Русия е подготвяла офанзивата си.

„ Тази военна помощ нито опонира, нито е опция на търсенето на мир. Не разбирам тези, които споделят, че с цел да се договаря, би трябвало първо да се спре военната помощ. Обратното - трябва да се вършат и двете неща. Това не е спор сред гълъби и ястреби. А е нещо, което се прави от позиция на реализма “, добави той.

В момента на бойното поле има 360 000 съветски бойци - двойно повече, в сравнение с при започване на войната. За първи път Украйна няма числено предимство на терен. Затова тя зове всички от Европейски Съюз и сътрудниците да й оказват помощ, сподели посланик номер 1 на Европа.

„ Не обичам войната, предпочитем мира като съвсем всички от вас, - обърна се Борел към евродепутатите. - Няма потребност да го повтаряме. Но това, което би трябвало да повтаряме, е да обсъдим по какъв начин се реализира мирът. За това би трябвало да поддържаме военно Украйна повече, в сравнение с до момента. За да спечелим мира, първо би трябвало да спечелим войната. “

Съвсем скоро той счита да помоли генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Тугериш да стартира - ако желае и желае - процес на диалози за нещо, в което другите са се провалили. Това ще стане в Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Изключителна доверчивост е да се желае преустановяване на военната помощ, с цел да свърши войната. Казвам „ доверчивост “, с цел да не употребявам по-тежка дума. Ако спрем помощта, мирът, който ще реализираме няма да бъде мир. А ще бъде победа за Русия, която ще бъде голяма опасност за нас и нашата сигурност “, безапелационен бе висшият представител.

И уточни, че такова мислене е особено на първо място за левицата, в която той има доста другари, които доста почита и чийто разсъдък високо цени. Той прикани и даже помоли тези хора да стъпят на земята. Самият Жозеп Борел е испански социалист.
Бавно настояща отрова
Той опроверга и тези, които са казвали, че глобите против Русия са незадоволителни и че не са отслабили задоволително стопанската система й:

„ Да, в действителност съветската стопанска система не се срина през 2022 година, процентът на напредък на нейния Брутният вътрешен продукт не бе този, който предвиждахме. Вярно е също, че предходната година Москва имаше извънредно огромни доходи и от газ, и от нефт. Но нещата се трансформират поради нашите наказания, в това число тавана на цените на петрола “, уточни Жозеп Борел.
Числата крещят
И даде съответни доказателства:

„ Самият съветски финансов цзминистър призна през януари, че приходите от въглеводороди са били с 46 на 100 по-ниски, в сравнение с през януари 2022 година Почти до нула бе сведена съвсем тоталната ни взаимозависимост от съветската сила. Държавният дълг на Русия скочи 14 пъти. Санкциите са постепенно настояща отрова, като арсена. Забавят се с резултата, само че нанасят непоправими вреди. “

Така заводите за самолети и коли в Русия са изгубили 80 на 100 от потенциала си. Сега съветският нефт се продава едвам за 40 $ за барел.

„ Дълбоко бъркат тези, които мислят, че стига да наложим наказания, на сутринта Путин ще се разсъни и ще приключи войната. Но числата не приказват, а крещят! “, възторжено възкликна Борел.

Общата военна помощ от Европа за Украйна - както от страните членки, по този начин и от Европейския фонд за мир, до момента е съвсем 12 милиарда евро.

Борел обаче призна прозвучалите на дебата рецензии, че Европейски Съюз не е реагирал незабавно след анексирането на Крим през 2014 година А вместо това е траял да купува газ от Русия и  да строи „ Северен поток 2 “. Но това към този момент е минало и не би трябвало да се връщаме към него.

Същевременно от време на време би трябвало да ссе вършат взаимни отстъпки при взимане на решенията за наказания, защото за налагането им се постанова цялостно единогласие в Съвета, т.е. на страните членки.

Трябва да се вземат поради антиколониалните настроения в Африка и антиимпериалистическите усеща в Латинска Америка. Така ще се разбере за какво някои водачи от тези континенти гледат на войната по друг метод от европейския. Но Европейски Съюз би трябвало да убеждава в своята справедливост.

Накрая Борел прикани тези, които го подлагат на критика, че Европейски Съюз не прави нищо, да го погледнат в очите и да му кажат какво би трябвало да бъде направено. Той повтори, че глобите са постепенно настояща отрова.

Еврокомисарят по околната среда – литовецът Виргиниюс Синкявичюс, който приказва в умозаключение вместо Фон дер Лайен, си напомни по какъв начин е трябвало сутринта на 24 февруари 2022 година да разсъни украинската си брачна половинка и да й заяви, че е почнала войната. След което незабавно се обадили на тъстовете му в Украйна и въздъхнали с облекчение, като разбрали, че са се укрили.
Александър Йорданов се надява на импийчмънт на Радев
„ Надявам се, че в българския парламент ще се намерят почтени депутати, които ще изискат импийчмънт на проруския мбългарски президент “, съобщи по време на дебата Александър Йорданов от ГЕРБ/СДС и Европейската национална партия (ЕНП).

Според него през последната година са научени няколко неща:

• 1. Военната помощ, дадена в точния момент, е по-необходима за мира от дипломацията;

• 2. Мирът е вероятен единствено когато последният съветски агресор напусне украинската земя;

• 3. Който през днешния ден, в разгара на войната, приказва за мир, в действителност оказва помощ на Путин;

• 4. „ Г-н Борел, говорихте безапелационно през днешния ден, само че по този начин трябваше да говорите и преди година в Москва “, сподели Йорданов. Така той напомни унижението, на което висшият представител бе подложен при визитата си в Русия от нейния външен министър Сергей Лавров.

Поуката съгласно Йорданов е, че мирът е неосъществим, до момента в който Путин е в Кремъл.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР