ЕС подготвя въвеждането на общи европейски пенсии. Днес по време

...
ЕС подготвя въвеждането на общи европейски пенсии. Днес по време
Коментари Харесай

Подготвят въвеждането на пан-европейски пенсии

ЕС приготвя въвеждането на общи европейски пенсии. Днес по време на последното събиране на финансовите министри от страните-членки в границите на Съвета по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН) под председателството на България, стана ясно, че е контрактуван общ метод по въпроса.

Това заяви вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

Ощетени пенсионери – нямало неточност, всичко било законно

Хампарцумян разкритикува Манолова за персоналния банкрут

Пиер Московиси: България ще бъде идващият член на Еврозоната

Гражданите на Европейски Съюз скоро ще могат да се възползват от обща система за спестявания за пенсия, с помощта на проектите за основаване на нов клас пенсионни артикули.

Общоевропейските персонални пенсионни осигуровки ще имат общоприети функционалности и ще бъдат предлагани от необятен кръг от снабдители, като застрахователни компании, банки и професионални пенсионни фондове.

Те ще допълват съществуващите държавни и професионални пенсии за труд, само че няма да заменят или хармонизират националните персонални пенсионни режими.

Българският финансов министър Владислав Горанов заяви, че през днешния ден финансовите министри са се договорили също по този начин за общи ограничения против Данък добавена стойност измамите, от които страните-членки губят годишно към 150-160 милиарда евро. Една от ограниченията е въвеждане на минимална ставка от 15% за налога върху добавената стойност в целия Европейски Съюз.

Домбровскис уточни още, че под председателството на България е реализиран забележителен прогрес в основаването на Европейския банков съюз и е направена сделка за създаване на общ европейски финансов пазар.

Вицепрезидентът на Европейска комисия даде обещание поддръжка за присъединението на България към еврозоната, като акцентира, че страната ни, както Швеция и Хърватия, извършва всички стопански критерии за влизане във валутния механизъм ERM II – чакалнята за приемането на еврото.

Според Домбровскис „ сега не е време за харчене и държавите-членки би трябвало да приготвят финансови буфери за идващия стопански спад”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР