ЕС подготвя оценка за въздействието от възможни нови санкции срещу

...
ЕС подготвя оценка за въздействието от възможни нови санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС обмисля още санкции срещу Русия и подготвя законодателство за отнемане на руско имущество

ЕС приготвя оценка за въздействието от вероятни нови наказания против Русия и Беларус, заяви еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс. Той добави, че до съвещанието на Европейския съвет през декември се чака да бъде квалифициран законопроект за лишаване на запорираното в Европейски Съюз съветско имущество като част от ограниченията против Москва поради войната в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8256
Натискът ни над Русия не може да бъде отслабен при никакви условия, съобщи чешкият министър по европейските въпроси Микулаш Бек на конференция след днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси. Той добави, че на ръководеното от него съвещание страните от Европейски Съюз единомислещо са осъдили съветския обстрел по украинска гражданска инфраструктура. Това е военно закононарушение, съобщи Бек.

По мотив новото чуване по въпроса с процедурата против Унгария по член 7 от контракта за Европейски Съюз Рейндерс означи, че Съветът на Европейски Съюз се занимава за пети път с този случай. По неговите думи следва Европейска комисия да следи доста деликатно приложението на измененията в унгарското законодателство, подхванати по искане на комисията и свързани с отпущането на средства от общия бюджет. 

Рейндерс разясни, че комисията поддържа някои от изразените опасения на Европейския парламент, измежду които са минусите на унгарската изборна система. Еврокомисарят означи също финансирането на " спорни акции " от държавното управление в Будапеща - да вземем за пример тази против глобите на Европейски Съюз против Русия, откакто унгарските представители към този момент са ги подкрепили при гласуването в Съвета на Европейски Съюз. Рейндерс уточни също свободата на изложение и състава на унгарския медиен съвет, формиран напълно от назначения на ръководещата партия.

Бек посочи, че чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз не планува до края на годината да се сложи на гласоподаване въпроса за краткотрайното отнемане на Унгария от право на глас на взаимните съвещания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР