ЕС одобри законовите промени за смекчаване на последиците от здравната

...
ЕС одобри законовите промени за смекчаване на последиците от здравната
Коментари Харесай

ЕС одобри мерките за най-уязвимите групи срещу коронавируса

ЕС утвърди законовите промени за намаляване на последствията от здравната рецесия измежду най-уязвимите групи от популацията, заяви МИА.
Това са промени в наредбите за Фонда за подкрепяне на най-уязвимите категории.
Европейски Съюз даде зелена светлина на равнище посланици за измененията.
Целта е да се улесни достъпът до този фонд както за държавите-членки, по този начин и за организациите. Около 13 милиона жители на Европейски Съюз получават избран тип помощ с помощта на този фонд.
„ Епидемията от ковид е голямо предизвикателство за нашите старания да помогнем на най-уязвимите жители. Промените, контрактувани през днешния ден, ще дадат на държавите-членки достъп до по-висок % на съфинансиране от бюджета на Европейски Съюз и опция за обезпечаване на защитно съоръжение за най-уязвимите, както и за тези, които разделят помощта “, съобщи Весна Бедекович, хърватският министър на демографията и обществената политика.
Фондът на Европейски Съюз за най-уязвимите е основан през 2014 година като инструмент за справяне с рисковата беднотия в Съюза и бездомността. Критериите за принадлежност към най-уязвимата категория се дефинират от държавите-членки и партньорските организации.
Фондът разполага с 2,5 милиарда евро за интервала 2014-2020.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР