ЕС одобри удължаването на Брекзит до 31 януари 2020 г.,

...
ЕС одобри удължаването на Брекзит до 31 януари 2020 г.,
Коментари Харесай

Поредно предпоследно удължаване на Брекзит прие Европейският парламент

ЕС утвърди удължаването на Брекзит до 31 януари 2020 година, заяви ръководителят на Съвета Доналд Туск, представен от БГНЕС.
След напън от Народното събрание министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън изиска Брюксел да удължи периода. Депутатите утвърдиха законопроекта му за бракоразвод като цяло, отваряйки опцията да реализират преференциално съглашение и да прекратят драмата Брекзит след повече от три години развълнуван спор.

По-рано държавите-членки гласоподаваха за кардинално закъснение, с цел да избегнат риска от срив и вълнения, само че някои страни като Франция поставяха въпроса какъв брой време би трябвало да бъде отлагането.

Днес по-късно Джонсън ще изиска Камарата на общините да гласоподава за предварителни избори, които той има желание да насрочи на 12 декември, откакто депутатите имат време да ратифицират договорката за Брекзит.

Джонсън евентуално още веднъж ще претърпи проваляне както и при двата си предходни апела за избори. Той се нуждае от поддръжката на две трети от 650-те депутати, само че няма даже нормално болшинство, сочат английски наблюдаващи.

Лейбъристката партия не харесва договорката на Джонсън за Брекзит и декларира, че няма да поддържа избори, до момента в който опасността на премиера да напусне Европейски Съюз без договорка не бъде отстранена.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР