ЕС никога няма да реши да се раздели с Великобритания

...
ЕС никога няма да реши да се раздели с Великобритания
Коментари Харесай

Туск: Нашето решение никога няма да е за Брекзит без сделка

Европейски Съюз в никакъв случай няма да реши да се раздели с Англия без съглашение, съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск във вторник пред евродепутатите, които посрещнаха думите му с овации.

Той добави, че е по отношение на водачите на Европейски Съюз по въпроса по какъв начин да се работи с молбата на английското държавно управление за ново отсрочване на датата за отдръпването на Англия.

Ще решим в идващите дни, доста е значимо какъв път ще избере английският парламент. Трябва да бъдем подготвени за всякакво развиване, само че едно би трябвало да бъде ясно - разлъка без съглашение в никакъв случай няма да бъде желанието на Европейски Съюз, съобщи Туск.

Работата по Брекзит беше " хабене на време и сила ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи в последната си тирада пред Европейския парламент преди встъпването в служба на наследничката му Урсула фон дер Лайен.

Той изрази страдание, че е прекарал по-голямата част от мандата си в опити да реши казуса " Брекзит ", до момента в който това, за което е трябвало да мисли, е по какъв начин Европейски Съюз да служи по-добре на своите жители. " Загуба на време, загуба на сила ", съобщи с очевидно неспокойствие Юнкер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР