ЕС не изпълнява ангажиментите си към България за Шенген, посочи

...
ЕС не изпълнява ангажиментите си към България за Шенген, посочи
Коментари Харесай

Соломон Паси: За Шенген са ни поставени изкуствени условия

ЕС не извършва уговорките си към България за Шенген, уточни пред БТВ някогашният външен министър Соломон Паси.

"Аз съм оптимист, че влизането в еврозоната ще спомогне за влизането в Шенген. Всичко това става на фона на европредседателството ни, което стартира с летящ старт. Имам доверие в българската дипломация. В последните години тя се оправя чудесно. Мога да дам образец за дипломация. На всички е ясно, че министър председателят на Холандия има аспирации към мястото на Доналд Туск. Нашата дипломация, а също и румънската напълно умерено може да му намекне, че ние ще блокираме това негово предпочитание, в случай че той продължава да блокира присъединяване ни в Шенген ", разкри Паси.

Борисов: Все по-трудно ще измислят претекстове да не сме в Шенген

По-късно денем министър председателят Бойко Борисов ще се срещне с Марк Рюте, министър-председател на Кралство Нидерландия, който ще бъде на работно посещаване в София. Двамата ще прегледат тематиката за разширението на Шенгенското пространство

При срещата си те ще обсъдят нуждата от дейно ръководство и надзор на външните граници на Европейския съюз и основното им значение за сигурността на Съюза.

"Македония си е на македонците. С това би трябвало да свикнат всички ", разяснява още Соломо Паси по проблема с името на Македония.

"Трябва да продължим напред. Западните Балкани би трябвало да станат част от Европейски Съюз и НАТО, като това ще докара до понижаване на напрежението в района. Популизмът пречи на развиването на Европа. Технологиите ще извадят Европа от летаргията ", предвижда някогашният външен министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР