ЕС наложи санкции на иранската морална“ полиция, заради смъртта на

...
ЕС наложи санкции на иранската морална“ полиция, заради смъртта на
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на иранската морална полиция

ЕС наложи наказания на иранската „ морална “ полиция, поради гибелта на задържаната Махса Амини.

Санкциите бяха наложени и на иранския министър, който следи за ограничението на интернет, и на киберотдела на Революционната армия.

В листата със глобени са включени също по този начин началниците на така наречен морална полиция, паравоенните сили Басидж на Революционната армия, униформеното поделение на националната полиция, както и чиновници, отговарящи за тези сили, съобщи Агенция Франс Прес.



Иран даде обещание " неотложен " отговор на глобите.

На 11-те лица и членовете на четирите структури, посочени в глобите, се постановат забрани за издаване на визи и заледяване на активи от страна на Европейски Съюз.

Германският министър на външните работи Аналена Баербок съобщи за " моралната " полиция, че това е " дума, която в действителност не е подобаваща, когато видите закононарушенията, които се правят там ".



В листата със наказания се показва, че за гибелта на Амини са виновни " моралната " полиция и нейните началници в Техеран и в страната.

" Според достоверни сведения и очевидци тя е била грубо бита и измъчвана при задържането ѝ, което е довело до хоспитализирането ѝ и до гибелта ѝ на 16 септември 2022 година ", се споделя в него.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР